Spel

Skribent

Veronica Sandström

19 februari 2018 | 16:30

Snart släpps nya ”Metal Gear Survive”

Den 22 februari släpps det första spelet i "Metal Gear"-serien utan Hideo Kojima.
På torsdag släpps nya ”Metal Gear Survive” på Steam och till Xbox One och Playstation 4. Spelserien har länge fokuserat på ”stealth mode” och det här spelet är en spinoff av ”Metal Gear Solid V: Phantom Pain” (som jag inte har spelat än!). ”Phantom Pain” är ju något ökänt på grund av att det var under arbetet med det som Hideo Kojima slutade på Konami under 2015. Men trots att spelet skapades utan Kojima så var själva grundidén till ”Survive” något han kom på.
 
 
Men hur skiljer sig ”Survive” från de andra ”Metal Gear”-spelen i serien? Ja, istället för det vanliga ”stealth”-uppdragen så ska man faktiskt i det här spelet döda zombies. Så det är mer ett survival-actionäventyr som utspelar sig mellan ”Metal Gear Solid V: Ground Zeroes” och Metal Gear Solid V: Phantom Pain”. Tydligen ska ett maskhål öppna sig och suga med sig en massa karaktärer till en plats fylld med zombies. Målet blir att ta sig tillbaka till den egna världen.
 
 
Jag har länge varit ett fan av ”Metal Gear”-serien och blir givetvis, likt många andra, fundersam på om serien kan överleva utan Kojima. Men jag måste erkänna att jag blir nyfiken på det. Å andra sidan så kan det vara ett nytt försök av Konami att göra ”nåt nytt” med en väletablerad serie (tänk ”Silent Hill 4: The Room”).
 
Hursomhelst, är ni nyfikna på ”Metal Gear Survive” eller ska ni skippa det?
| 19 februari 2018 16:30 |