Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 januari 2013 | 11:01

"Snabba Cash II" blev årets svenska film

Den svenska biopubliken föredrar gangsters framför kritikerhyllade dramer.

Över 25.000 röster har kommit in i MovieZines nyss avslutade omröstning kring Årets Filmer 2012. Den i särklass största undersökningen bland Sveriges filmälskare har lockat rekordmånga deltagare under jul- och nyårshelgen, och inom kort presenteras hela resultatet.

Men redan nu kan vi avslöja att Årets Svenska Film heter "Snabba Cash II".

- Jag blev superglad över att höra att publiken har valt vår film. Så till alla som har röstat skulle jag vilja säga: Tack för att ni valde att se "Snabba Cash II". Ser fram emot att göra fler filmer för er, säger filmens regissör Babak Najafi till MovieZine.

"Snabba Cash"-filmernas producent Fredrik Wikström Nicastro är också glad över beskedet när vi når honom:

- Vi är nu mitt i produktionen av den avslutande delen av trilogin, så detta är den mest fantastiska nyheten vi kunde få mitt i det arbetet. Stort tack till alla MovieZines läsare - vi ska inte göra er besvikna.

Joel Kinnaman, Matias Varela och Fares Fares har huvudrollerna i "Snabba Cash II" som idag släpps på Bluray och DVD. Den tredje och sista delen, "Snabba Cash - Livet deluxe", släpps på bio i höst.

Det blev dock en jämn match mot Guldbaggefavoriten "Call Girl", där Babak Najafis gangsterdrama gick segrande med endast några få procent röster över tvåan. Den hyllade debutfilmen "Äta sova dö", nyligen belönad med Sveriges Filmkritikers pris Greta, kom trea när den svenska biopubliken fått säga sitt.

Vi presenterar alla Årets Filmer 2012 under helgen.

| 9 januari 2013 11:01 |