Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

10 augusti 2016 | 19:45

Smygtitta på Woody Allens nya tv-serie

”Crisis in Six Scenes” kan streamas på Amazon med start den 30 september.
Woody Allens filmprojekt tenderar att vara hemliga in i det sista, och ingenting är annorlunda när han nu gör tv-serie. Förutom att allt är annorlunda - det är nämligen första gången under sin 50-åriga karriär som filmskaparen väljer det lilla mediet.

Men med premiär i höst börjar vi få allt mer information om serien som går under titeln ”Crisis in Six Scenes”. Det är en komedi som utspelar sig under turbulenta 1960-talet, och följer en gäst som vänder upp och ned på en medelklassfamiljs liv. 


Amazon som kommer streama serien har släppt en första förhandstitt, ett klipp där Woody Allen går till barberaren och ja, är väldigt Woody Allen. Gillar man den humorn, och jag erkänner att jag är helhjärtat ombord, så lär det bli en trevlig höst med både en serie att se fram emot och ”Café Society” på bio.

Anmärkningsvärt är också att en så pass stor och filmkär regissör går över till tv-rutan, om än bara för något enstaka gästspel. Kanske dröjer det inte länge innan vi ser Quentin Tarantino eller Steven Spielberg spela in egna serier?

Sex avsnitt långa "Crisis in Six Scenes" kan streamas i sin helhet på amerikanska Amazon med start 30 september. Någon svensk premiär är inte klar ännu.
| 10 augusti 2016 19:45 |