Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2016 | 16:00

Smygtitta på ”Ghost in the Shell” med Scarlett Johansson

Släpp allt du gör och se den här otroligt lovande bakom-kulisserna-videon.
Scarlett Johansson har redan fått spela sin beskärda del av coola, rövsparkande hjältar, som Black Widow i ”Avengers”-filmerna och som Lucy i Luc Bessons sci-fi-action med samma namn. Men hon gör det så bra, så varför sluta? I vår ser vi henne i rollen som cyborgsnuten The Major i anime-filmatiseringen ”Ghost in the Shell”.

På söndag släpps den första trailern, men redan nu kan du njuta av en härlig teaser som varvar bakom-kulisserna-klipp med intervjuer. Det här ser otroligt lovande ut, och jag erkänner att peppen steg rejält.


Regisserar gör Rupert Sanders, som filmdebuterade med stiliga sagotolkningen ”Snow White and the Huntsman”. Så vi vet iallafall att filmens look och specialeffekter kommer vara på topp. 

I videon ser vi också Mamoru Oshii, regissör till originalfilmen ”Ghost in the Shell” från 1995, ge sitt godkännande till nyinspelningen. Något de säkert lär uppskatta efter mycket kritik om whitewashing av huvudkaraktären.

Men det finns mer att hämta inspiration från: en mangaserie, tv-serier och tv-spel. Nya ”Ghost in the Shell” har lånar bitar från hela franchisen. Filmen utspelar sig iallafall i framtiden och följer Section 9, ett team som bekämpar cyberterrorism, under ledning av Major Kusanagi. 

"Ghost in the Shell" dyker upp på svenska biodukar 31 mars 2017.
| 11 november 2016 16:00 |