Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2020 | 22:40

Smygtitta på Peter Jacksons dokumentär om The Beatles

50 timmars exklusivt arkivmaterial har klippts ihop till en tvåtimmars biofilm - och här är fem minuters julgodis för alla Beatles-fans.
Filmskaparen Peter Jackson är mitt uppe i arbetet med sin nästa film: en dokumentär om popbandet The Beatles.

Efter storfilmer som ”Sagan om ringen”, ”King Kong” och ”Hobbit” har Jackson fastnat för dokumentärgenren. Häromåret släpptes ”They Shall Not Grow Old”, med unika och nyrestaurerade bilder från första världskriget, för första gången i färg.
 
På samma sätt har han samlat ihop över 50 timmar av aldrig tidigare visade klipp med grabbarna, och restaurerat dem för bästa kvalitet. Här väntar alltså unika scener med John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr, bland annat från deras allra sista spelning tillsammans. Man har tidigare utlovat "spektakulärt restaurerade bilder som ser ut att vara filmade igår". 

- Vi ville världens Beatles-fans en julklapp, så vi satte ihop en fem minuters smygtitt på vår kommande biofilm "The Beatles: Get Back". Vi hoppas att den skänker alla ett leende och lite välbehövd glädje i denna svåra tid, hälsar regissören från klipprummet.
 
Kolla in klippet här:
 
 
Filmen beskrivs som "en unik bioupplevelse som tar publiken tillbaka i tiden till bandets intima studiosessioner under en avgörande tid i musikhistorien". 
 
"The Beatles: Get Back" siktar på biopremiär 27 augusti 2021.
| 21 december 2020 22:40 |