Film

Skribent

MovieZine

12 mars 2020 | 08:00

En ny Peter Jackson-film får premiär i höst

Filmskaparen bakom "Sagan om Ringen" och "They Shall Not Grow Old" är tillbaka med en dokumentärfilm om superbandet Beatles.
Peter Jacksons nya film är redo för biopremiär i höst. Mannen bakom spektakulära titlar som "Sagan om Ringen"-trilogin och "Mortal Engines" fortsätter dock på doku-spåret. Den här gången står Beatles i fokus.
 
Det brittiska popbandet som dominerade listorna under 1960-talet får samma behandling som fjolårets krigsdrama "They Shall Not Grow Old". Filmen består av videomaterial som spelades in för 50 år sedan, och man utlovar "spektakulärt restaurerade bilder som ser ut att vara filmade igår".

Jackson, ett stort Beatles-fan, har fått ta del av 55 timmar material som tidigare klipptes ihop till musikdokumentären "Let It Be" (1970) - det sista Beatles gjorde ihop. Bråken bakom kulisserna fick bandet att gå skilda vägar, men den nya filmen ska ha en muntrare ton, skriver Variety.
 
 
Paul McCartney kommenterar:

- Jag är glad att Peter har dykt in i våra arkiv för att visa sanningen om The Beatles samarbete. Vänskapen och kärleken mellan oss skiner igenom och påminner mig om vilken galet underbar tid vi hade.

"The Beatles: Get Back" får amerikansk biopremiär i september.
| 12 mars 2020 08:00 |