VIDEO

Skribent

MovieZine

5 december 2014 | 14:30

Se Alexander Karim som "Kapten Sverige"

Den tog tio år att färdigställa, men nu är den äntligen klar: Sveriges första superhjältefilm!
När "Kapten Sverige" i helgen har premiär på Umeås filmfestival, är det efter tio års arbete och slit. Nu har en nöjd regissör, Ted Kjellsson, släppt ett första smakprov.

"Arbetet med "Kapten Sverige" tog sin början redan 2002. Inspelningen startade 2004 och efter kompletteringar ett år senare fanns en första genomklippning klar i slutet av 2005", kan man läsa på festivalens sajt

"Det som från början var tänkt att bli en 30 minuter lång novellfilm hade dock svällt en aning (…) Det var ytterst nära att en långfilm skulle nå biodukarna i början av 2007, men tillfälligheter och tekniska missöden ledde till att pengarna tog slut och projektet hamnade i dvala. Ted fortsatta sin bana som reklamfilmsregissör, men i slutet av 2010 återupptogs arbetet med "Kapten Sverige" då Ted, med egna pengar som insats, beslutade sig för att färdigställa filmen."


Till slut blev det en 30 minuters novellfilm, och efter helgens festivalpremiär bjuds det in till ett samtal med regissören.

"Kapten Sverige" handlar om David (Alexander Karim), en arbetslös och allmänt misslyckad kille i 30-års-ålden som har problem i förhållandet med flickvännen Anna. Vad Anna och ingen känner till är att David i själva verket är superhjälten Kapten Sverige. Kapten Sveriges största problem ligger i avsaknaden av verklig hotbild, det finns inga svenska superskurkar. 

Men plötsligt händer något och David ställs inför ett svårt val; ska han bara vara David med Anna eller ska han försöka bli Kapten Sverige med hela svenska folket.
| 5 december 2014 14:30 |