Film

Skribent

Mats Karlsson

31 maj 2018 | 21:15

"Slender Man" riskerar att få streamingpremiär

Studion och producenterna är oense om skräckfilmens kommersiella potential.
Skräckfilmen "Slender Man" med planerad biopremiär 31 augusti har skapat kommersiell debatt bakom kulisserna i Hollywood. Tack vare en klausul i det nuvarande kontraktet har filmens producenter letat efter en ny distributör, som kan innebära att "Slender Man" går direkt till streaming.
 
Enligt Variety har det pågått laddade diskussioner om marknadsföringsstrategin, mellan filmens producenter och Sony Pictures. Studion ser "Slender Man" som en lågbudget-rulle, medan producenterna ser större potential och vill ha en bredare release.
 
Tack vare en klausul i kontraktet har producenterna rätt att ta in bättre erbjudanden från andra studios. Producenterna har redan visat filmen för flera olika distributörer, där Netflix och Amazon är inkluderade. En del av distributörerna har dock ställt sig på samma sida som Sony och påpekat att filmen inte har den nödvändiga kommersiella potentialen. Det var precis det som låg "The Cloverfield: Paradox" i fatet, som gick direkt till streaming.
 
Studion Sony Pictures är också rädda för en nätbaserad backlash, då en online-tävling sägs ha inspirerat två 12-åringar att knivhugga en kamrat, som dock överlevde attacken. Flickans pappa har öppet kritiserat filmen för att vara extremt motbjudande och att den drar nytta av en tragedi.
 
Vem som slutligen kommer att distribuera "Slender Man" återstår att se. Fram till det ett sådant besked kommer är det biodatumet 31 augusti som fortfarande gäller.
 
Hur vill ni helst se "Slender Man", bio eller streaming?
| 31 maj 2018 21:15 |