Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 augusti 2020 | 09:03

Slåss mot mytologiska väsen i "Assassin's Creed Valhalla"

Utvecklarna berättar om de lite mer övernaturliga och historiska inslagen i "Assassin's Creed Valhalla".
Som vi vet sedan tidigare utspelar sig det kommande "Assassin's Creed Valhalla" under vikingatiden, där du tar dig an rollen som vikingen Eivor som reser från Norge till England för att hitta nya marker att erövra. 
 
Under spelmässan Gamescom fick vi se lite mer från spelet, där utvecklarna berättar mer om de övernaturliga och mytologiska inslagen som finns i spelet, med rötter i engelska och nordiska myter och berättelser. 
 
 
Vi får till exempel se en strid mot demonhunden "Black Shuck", som tar inspiration från de många myter som finns om svarta hundar i England. 
 
Spelet innehåller även en hyllning till Shakespeare och hans verk "King Lear". I engelsk historia fanns det en kung som hette Lerion, som härskade ungefär samtidigt som romarriket tog sin form. I "Assassin's Creed Valhalla" kommer du få slåss mot kungens tre döttrar, som är ute efter att hedra sin fars namn. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
De berättar även att den historiske vikingen Ragnar Lodbrok (som du även kan se i tv-serien "Vikings") har lämnat efter sig sex tappra krigare, som vill stupa i strid mot Eivor och återförenas med sin ledare i valhalla. 
 
Ubisoft har tidigare berättat att du kommer att få leva ett riktigt vikingaliv i spelet genom fiske, jakt, dryckesspel och mycket annat, utöver lönnmördandet och räder mot engelsmän. 
 
"Assassin's Creed Valhalla" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 17 november. Spelet kommer även till Playstation 5 och Xbox Series X.
 
Vilken tidsålder skulle du vilja se ett "Assassin's Creed" utspela sig i? 
| 29 augusti 2020 09:03 |