Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 april 2020 | 17:10

Bekräftat: Nästa "Assassin's Creed" tar sig an vikingatiden

Ubisoft har avslöjat nästa del i deras lönnmördarsimulator, "Assassin's Creed: Valhalla".
I flera månader har det ryktats om att nästa del i den populära "Assassin's Creed"-serien ska ta sig an vikingatiden, vilket nu har bekräftats. 
 
Under en omkring 8 timmar lång livesändning följde mängder med nyfikna fans följt en illustratör, som sakta men säkert tecknade en bild föreställande en skäggig viking omgiven av karga berg och vikingaskepp. Som grädde på moset har vikingens yxa den klassiska "Assassin's Creed"-logotypen ingraverad. 
 
I slutet av livesändningen avslöjades namnet "Assassin's Creed Valhalla" och vi har precis fått in trailern:
 
 
I "Assassin's Creed Valhalla" tar du dig an rollen som vikingen Eivor, som efter ett krigshärjat liv i Norge reser till medeltidens England tillsammans med sin klan för att hitta nya marker att erövra. 
 
- Vi ser fram emot att få låta spelarna uppleva den här fantastiska vikingaresan som ligger framför dem. Spelarna som träder in i rollen som Eivor kommer få möta konflikter och etablera ett nytt hem i mitten av en maktkamp för kontrollen över England, säger Ashraf Ismael, som är kreativ regissör för spelet.
 
9fc60a2fbfe6fb75d513bff950570cd0 valhalla7
 
Precis som vanligt utspelar sig spelet i en öppen värld där du kan utföra räder, uppgradera dina bosättningar och slakta en och annan engelsman.
 
Den här gången har de gjort om stridssystemet och fokuserat på strider med två vapen, mot mer varierade fiender än tidigare. 
 
9fc60a2fbfe6fb75d513bff950570cd0 valhalla4
 
Likt föregångaren "Assassin's Creed Odyssey" har du möjlighet att spela som antingen en man eller kvinna, som du kan skräddarsy med frisyr, tatueringar, krigsmålningar och utrustning.
 
Under spelets gång kommer du även få ta ställning i politiska beslut och välja repliker för att influera hur världen utvecklar sig. 
 
B902a63fefc72c8a5e450ced57246698 valhalla8
 
Förutom att leda räder mot engelsmännen, lönnmörda och uppgradera din karaktär lovar Ubisoft att du kommer få leva ett riktigt vikingaliv genom fiske, jakt, dryckesspel och mycket annat. 
 
"Assassin's Creed Valhalla" kommer till Xbox Series X, Playstation 5, Xbox One, Playstation 4, Google Stadia och PC någon gång under julen. 
 
9fc60a2fbfe6fb75d513bff950570cd0 valhalla3
 
Vad tror du om "Assassins Creed: Valhalla"? Vilken tidsepok hade du velat utforska?  
| 30 april 2020 17:10 |