Spel

Skribent

Alexander Kardelo

8 juli 2022 | 08:45

Nytt Terminator-spel på väg - slåss för din överlevnad i en öppen värld

"Terminator Survival Project" blir franchisens första överlevnadsspel i en öppen värld. Här är första teasern.
Ett nytt Terminator-spel är på gång från Nacon, spelstudion som gav oss "Terminator: Resistance" år 2019. Den här gången väntar ett överlevnadsspel i en öppen värld, vilket blir första gången för den här franchisen.
 
 
"Terminator Survival Project" (vilket verkar vara ett arbetsnamn och inte en officiell titel) utspelar sig efter händelserna som kommit att kallas Domedagen - då Skynet blev självmedvetet och angrep mänskligheten. I denna postapokalyptiska värld gäller det alltså att kämpa för överlevnad mot vandrande maskiner med siktet inställt på att döda, och en av dem får vi möta i denna korta teaser:
 
 
Än så länge finns det inga andra detaljer mer än att spelet släpps till PC och konsoler "i en avlägsen framtid". (Inte så avlägsen, hoppas jag.)
 
 
"Terminator"-franchisen började med James Camerons framgångsrika sci-fi-thriller från 1984. Uppföljaren "Terminator 2: Domedagen" släpptes 1991 och blev en av 90-talets största filmsuccéer. Sen dess har vi fått en rad andra uppföljare och en tv-serie, inget direkt att hänga i granen, men jag blir först med att erkänna att den här franchisen fortfarande har outnyttjad potential. Kanske finns dess framtid i tv-spelsvärlden?
| 8 juli 2022 08:45 |