Serie

Skribent

MovieZine

10 oktober 2023 | 10:00

Nya "Frasier" bland höjdpunkterna på SkyShowtime i november

Månadens premiärer bjuder också på Shyamalans thriller "Knock at the Cabin" och Cate Blanchetts Oscarsnominerade drama "Tár".
Sitcomklassikern "Frasier" är tillbaka efter nära 20 års radiotystnad. Det har blivit dags för Kelsey Grammer att åter kliva in i sin klassiska roll i en reboot. Den nya serien med samma namn består av tio avsnitt som får sin USA-premiär i veckan, och nu bekräftar SkyShowtime för oss att det blir svensk premiär i början av november.
 
Den kommande månaden ska vi också få actionladdade uppdrag i Taylor Sheridans "Special Ops: Lioness" och en laddad gayromans i "Fellow Travelers" från manusförfattaren bakom "Philadelphia".
 
 
 

Special Ops: Lioness - premiär 30 oktober

 
Flitige tv-skaparen Taylor Sheridan är aktuell med ännu en serie: nu kommer "Special Ops: Lioness". Den är baserad på ett verkligt agentprogram och följer Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), en något oslipad men passionerad ung marinsoldat som rekryterats för att delta i uppdragsteamet Lioness för att hjälpa till att knäcka en terroristorganisation inifrån. Zoe Saldaña spelar Joe, stationschef för Lioness-programmet med uppgift att träna, hantera och leda sina kvinnliga hemliga agenter. I rollerna ser vi även stjärnor som Michael Kelly, Morgan Freeman och Nicole Kidman.
 
 

Frasier - premiär 3 november

 
"Frasier" är en komediserie som utspelar sig i Seattle och följer den vältaliga och pompösa radioprataren dr Frasier Crane (Kelsey Grammer), hans fräcka radioproducent Roz (Peri Gilpin), hans tävlingslystna, intellektuella bror Niles (David Hyde Pierce), deras griniga far Martin (John Mahoney) och hans något udda inneboende sjuksköterska Daphne (Jane Leeves). 11 säsonger av originalserien "Frasier" finns också att streama på SkyShowtime.
 
 

Knock at the Cabin - 9 november

 
I denna nya thriller från visionära filmskaparen M. Night Shyamalan hålls en semestrande familj fången i en avlägsen stuga av fyra beväpnade främlingar som tvingar dem att fatta ett omöjligt beslut för att förhindra apokalypsen. I "Knock at the Cabin" ser vi stjärnor som Dave Bautista ("Dune"), Emmynominerade Jonathan Groff ("Mindhunter"), Ben Aldridge ("Fleabag"), Nikki Amuka-Bird och Rupert Grint från "Harry Potter"-filmerna.
 
 

Tár - 10 november

 
Från regissören, manusförfattaren och producenten Todd Field kommer "TÁR", med Cate Blanchett som den ikoniska musikern Lydia Tár. Filmen utforskar maktens föränderliga egenskaper, dess konsekvenser och varaktighet i vår moderna värld. "Blanchett är helt magnifik, och jag kan inte minnas när senast någon strålade så starkt" skrev MovieZines recensent.
 
 

Fellow Travelers - premiär 19 november

 
En episk kärlekshistoria och politisk thriller som följer den flyktiga kärlekshistorien mellan två mycket olika män. Matt Bomer spelar den karismatiske Hawkins Fuller, som har en karriär bakom kulisserna inom politiken. Hawkins möter Tim Laughlin (Jonathan Bailey), en ung man med starka ideal. De inleder en kärlekshistoria samtidigt som Joseph McCarthy och Roy Cohn förklarar krig mot omstörtande och sexuellt avvikande människor. "Fellow Travelers" har skapats av Oscarsnominerade Ron Nyswaner ("Philadelphia", "Homeland") och baseras på romanen av Thomas Mallon. 
 
 

Dreamland - premiär 21 november

 
"Dreamland" är ett drama om hemligheter, lögner, kärlek och strävan i en familj med fyra systrar. Serien utspelar sig i den brittiska kuststaden Margate och är en mörk komedi som utforskar kvinnliga relationer över generationsgränserna. Den äldsta systern Trish är gravid för tredje gången och hennes två systrar Clare, Leila springer runt henne tillsammans med sin mamma och mormor. Men när deras andra syster, Mel, plötsligt dyker upp i deras liv igen hotar hennes återkomst att destabilisera hela familjen.
| 10 oktober 2023 10:00 |