Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 november 2022 | 12:00

10 nya serier att kolla in på SkyShowtime 2023

9 nya dramaserier med stjärnor som Sylvester Stallone, Harrison Ford och Helen Mirren kommer snart att få exklusiv streamingpremiär hos SkyShowtime.
SkyShowtime är den senaste spelaren i det växande svenska streamingutbudet, men bakom det ganska anonyma namnet döljer sig en del riktigt stora varumärken.
 
Igår firade streamingtjänsten sin Europa-lansering med ett stort pressevent i Amsterdam, där MovieZine var på plats. VD:n Monty Sarhan uttryckte att "historierna står i fokus" hos SkyShowtime och påminde alla om att 100-åriga filmjättar som Universal och Paramount har laddat tjänsten med stora filmtitlar. På väg är bland annat "Top Gun: Maverick" och "Jurassic World Dominion" som blir streaming-exklusiva för tjänsten (vi har dock fortfarande inget datum för dem).
 
Sarhan lovade att ett 30-tal nya filmer och lika många tv-serier skulle lanseras på SkyShowtime varje år. 
 
- Innehållet vi har är brett och passar alla. Vi siktar på en bred målgrupp, något för hela familjen. Det är innehåll tvärs över alla genrer och demografier, sade Sarhan under sin presentation.
 
 
Annars handlade gårdagens skrytkalas mest om att promota tv-serieutbudet. Stjärnor som Rebecca Romijn och Ethan Peck var på plats för att prata om "Star Trek: Strange New Worlds", Bokeem Woodbine från "Halo" dök upp på scen, och Demian Bichir pratade sig varm om den svenska filmförlagan till hans nya skräckserie, "Let The Right One In", som redan har släppt fyra avsnitt. (Håll utkik efter exklusiva intervjuer här på sajten inom kort.)
 
Mest hajp är det nog kring "The Tulsa King", som blir Sylvester Stallones första tv-serie. Han spelar mafioso som får styra upp ett kriminellt imperium i en gudsförgäten håla.
 
Bakom serien står den hyllade filmskaparen och tv-producenten Taylor Sheridan som även ansvarar för "Yellowstone" - streamingtjänstens största succé hittills - och spinoffen "1889". Sheridan har fler nya serier på gång i vad Monty Sarhan kallar (skämtsamt eller oironiskt, det är oklart) för ett "Taylor Sheridan-universum".
 
Totalt tio nya serier presenterades under gårdagskvällen - läs mer om dem nedan.
 
 

A Friend of the Family - premiär 4 november

 
Jake Lacy och Colin Hanks spelar huvudrollerna i en otäck true crime-historia. Det handlar om den amerikanska familjen Broberg som under 1970-talet insåg att den vänlige grannen som blivit en nära vän bär på en riktigt mörk sida. Serien visas nu på Peacock i USA och når svenska tittare via SkyShowtime inom några veckor.
 
 

The Calling - premiär 1 december

 
En crimeserie som följer kriminalinspektör Avraham Avraham (Jeff Wilbusch) vid NYPD vars tro på mänskligheten är hans superkraft när det gäller att avslöja sanningen. Han vägleds av en djup känsla av andlighet och religiösa principer och tvingas ifrågasätta sin egen mänsklighet när vad som verkar vara ett rutinärende visar sig vara något helt annat. 
 
 

Tulsa King - premiär i december

 
Från Oscarnominerade Taylor Sheridan kommer "Tulsa King" med Sylvester Stallone som maffialedaren Dwight ”The General” Manfredi i New York-maffian. Han släpps från ett 25 år långt fängelsestraff och blir bryskt ivägskickad av maffiabossen för att börja ett nytt liv i Tulsa, Oklahoma. När han inser att hans maffiafamilj vänt honom ryggen, bygger Dwight sakta upp en egen grupp av osannolika personer som ska hjälpa honom att skapa ett nytt brottsimperium på en främmande plats. USA-premiär 13 november - här i Sverige får vi vänta några veckor längre.
 
 

1923 - premiär januari 2023

 
Sheridan står även bakom ”1923” som är nästa del i ”Yellowstone”-storyn efter ”1883”. Med Harrison Ford och Helen Mirren i rollerna kommer ”1923” att introducera en ny generation av familjen Dutton och utforska det tidiga 1920-talet när pandemi, historisk torka, slutet på alkoholförbudet och den stora depressionen plågar den amerikanska västern.
 
 

Funny Woman - premiär januari 2023

 
En komediserie baserad på Nick Hornbys bästsäljande roman ”Funny Girl”, som berättar historien om Blackpools skönhetsdrottning Barbara Parker (Gemma Arterton) när hon försöker lyckas i London under det glada 60-talet. Parkers humor visar sig vara hennes största tillgång och hon omdefinierar vad det innebär att vara en rolig kvinna.
 
 

Mayor of Kingstown - säsong 2 kommer 2023

 
”Mayor of Kingstown” har skapats av Taylor Sheridan (han igen!) och Hugh Dillon, och följer familjen McLusky som styr mellan olika politiska krafter i Kingstown, Michigan, där fängelset är den enda lönsamma affärsverksamheten. I den här serien ser vi Jeremy Renner och Dianne Wiest som bemöter teman som systematisk rasism, korruption och ojämställdhet, samt deras försök att få ordning och rättvisa i en stad som varken har det ena eller det andra. Första säsongen finns nu att streama.
 
 

Rabbit Hole - premiär 2023

 
En thrillerserie som handlar om John Weir (Kiefer Sutherland), en mästerlig bedragare och företagsspion, som oskyldigt anklagas för mord av en mäktig auktoritet som har möjlighet att påverka och kontrollera hela befolkningar. 
 
 

Ripley - premiär 2023

 
Serien baseras på Patricia Highsmiths bästsäljande Tom Ripley-romaner och berättar historien om en småtjuv i 1960-talets New York. Vars anställning hos en förmögen familj ger honom den perfekta grunden för lurendrejeri, bedrägeri och slutligen mord. Andrew Scott spelar huvudrollen Tom Ripley, Johnny Flynn är Dickie Greenleaf och Dakota Fanning är Marge Sherwood, karaktärer vi såklart känner igen från filmen "The Talented Mr. Ripley".
 
 

Three Women - premiär 2023

 
Serien baseras på den bästsäljande facklitterära boken av Lisa Taddeo, som också är exekutiv producent. Handlingen följer Sloane (DeWanda Wise, "Jurassic World Dominion"), Maggie (Gabrielle Creevy, "Operation Mincemeat") och Lina (Betty Gilpin, "GLOW") – tre väldigt olika kvinnor från olika delar av USA – som har lovat att dela med sig av sina berättelser om begär med den sörjande författaren, Gia (Shailene Woodley, "Big Little Lies"). 
 
 

Lioness - utan premiärdatum

 
Ännu en serie från Taylor Sheridan - denna baseras på verkliga händelser om ett CIA-program. Serien följer Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira från "Locke & Key"), en lite råbarkad men engagerad ung marinsoldat som rekryterats till CIA:s Lioness-team för att hjälpa till att bryta ner en terroristorganisation inifrån. Zoe Saldaña spelar Joe, stationschef för Lionessprogrammet med uppgift att träna, hantera och leda sina kvinnliga undercover-agenter.
 
Dessutom är det redan bekräftat att serier som "Halo" och "Star Trek: Strange New Worlds" får nya säsonger hos SkyShowtime. Håll utkik under 2023.
| 4 november 2022 12:00 |