Skribent

MovieZine

4 juli 2023 | 08:00

SkyShowtime ingår samarbete med Stockholms filmfestival

Streamingtjänsten blir officiell partner med Stockholms filmfestival, och Rising Star-priset byter namn.
SkyShowtime går in som Official Streaming Partner på Stockholms filmfestival med start i höst. Samtidigt blir streamingtjänsten värd för SkyShowtime Rising Star Award - priset som lyfter morgondagens stjärnor.
 
Årets filmfestival går av stapeln 8-19 november. Där kommer SkyShowtime att vara medvärd för Stockholms internationella filmfestivals Industry Days samt ha sina egna specialvisningar.
 
Men redan på den snart stundande Sommarbio 16-20 augusti är SkyShowtime närvarande med sin Streaming Lounge.
 
- Det är verkligen en glädje för oss att samarbeta med en av de ledande filmfestivalerna i Europa. Vi delar båda passionen för att föra unika berättelser och nya röster till en stor publik. Stockholms Internationella Filmfestival är den perfekta matchningen för SkyShowtime, säger Henriette Skov, Regional General Manager och språkrör för SkyShowtime i Nordeuropa.
 

Rising Star Award delas ut sedan 2008

 
Rising Star Award grundades 2008 med målet att belysa unga skådespelare som presterat enastående inom film och tv under året och som har potentialen att bli morgondagens stora stjärna.
 
Vinnaren får även en resa till filmfestivalen i Cannes följande år och kan träffa internationell bransch och delta på Röda mattan-visningar. Bland prisvinnare och nominerade hittar bland annat Alicia Vikander, Joel Kinnaman, Rebecca Ferguson, Alba August, Edvin Ryding, Lancelot Ncube och nu senast den hyllade skådespelaren Sara Shirpey.
 
Årets vinnare av SkyShowtime Rising Star Award presenteras under Stockholm filmfestivals prisutdelning i november.
| 4 juli 2023 08:00 |