Spel

Skribent

Veronica Sandström

9 mars 2018 | 21:00

Skräckspelet ”Kona” släpps nu till Nintendo Switch

Ungefär ett år efter att ”Kona” släpptes till olika konsoler kommer det nu till Nintendo Switch.
”Kona” utspelar sig i Atamipek Lake, Kanada, på 1970-talet. Man spelar som privatdetektiven Carl Fauberet som är ditskickad för att undersöka en rad skumma fall av vandalism hos den rike pampen W. Hamilton. När Faubert anländer till Atamipek Lake så hamnar han i en snöstorm och staden verkar helt övergiven.
 
 
Spelet beskrivs som atmosfäriskt och det har ett soundtrack från den kanadensiske folkmusikgruppen Curé Label. Som Faubert så får man kämpa mot elementen och söka efter ledtrådar i de övergivna byggnaderna och ute i naturen.
 
 
Jag måste säga att trailern ger mig starka ”Silent Hill”-vibbar av trailern. Nu är jag frälst i den spelserien och möjligtvis så kanske jag ser den överallt men spelet verkar börja med en bilolycka, det är en tom stad och det snöar. Jo, det är mycket ”Silent Hill” där men förövrigt så verkar det inte handla om barn med magiska gåvor, mardrömsvärldar och mystiska kulter. Men vad vet jag? Överlag så ser grafiken väldigt bra ut i ”Kona” och jag gillar att handlingen är förlagd till 1970-talet.
 
Jag spelar inte på Switch men jag ska faktiskt testa spelet på PC så det kommer en lite fördjupning i spelet framöver.
 
Har ni testat ”Kona” redan eller ska ni testa det nu när det kommer till switch?
| 9 mars 2018 21:00 |