Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 mars 2018 | 13:00

Skräckfilmen ”Unfriended” har fått en hemlig uppföljare

I natt premiärvisades ”Unfriended: Dark Web” på filmfestivalen SXSW i Austin, Texas.
”Unfriended” har fått en hemlig uppföljare. Igår överraskades festivalpubliken på SXSW med en hemlig visning av ”Unfriended: Dark Web”. Även den här gången utspelar sig handlingen i realtid, enbart på en datorskärm.
 
Och det verkar som att publiken gillade vad de såg. På Twitter kallas filmen för "mörk", "spännande" och "skruvad som fan".
 
 
Filmen handlar om en grabb i 20-årsåldern som hittar ett gäng dolda filer på sin nya dator. Han kastas in på internets mörka baksida. Men datorns förra ägare kan se allt, och gör vad som helst för att få tillbaka datorn.

”Unfriended: Dark Web” blev regidebuten för Stephen Susco, som tidigare skrivit manus till bland annat de amerikanska ”The Grudge”-filmerna.
 
 
Rysaren ”Unfriended” från 2015 hör kanske inte till skräckstudion Blumhouses bästa eller mest kända titlar. Men den ekonomiska succén ska inte underskattas - filmen kostade en miljon dollar att spela in, och tjänade ihop 64 miljoner. Det återstår att se om tvåan kan upprepa framgången. Inget premiärdatum är satt ännu.
| 10 mars 2018 13:00 |