Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2016 | 17:00

Se den inte ensam! "Hush" är skräckfilmen att längta till i vår

Trailern ser riktigt otäck ut.
Hon kan inte höra. Hon kan inte tala. Hon är inte ensam… Nya skräckthrillern ”Hush” bygger kanske inte på en så värst nyskapande idé, men även ett klassiskt koncept kan förhoppningsvis bli till riktigt effektiv spänning.

Handlingen är enkel. En döv tjej som bosatt sig i en öde stuga börjar ångra sin isolering från omvärlden den natten en maskerad galning visar sig i fönstret. En våldsam katt-och-råtta-lek inleds där bara en av dem kan överleva.

Den nyss släppta trailern är lika simpel och, tack vare det, smått obehaglig:


”Hush” regisseras av Mike Flanagan (”Oculus”) och produceras av Blumhouse, som står bakom ungefär varenda skräckfilm som skrämt oss de senaste fem åren - från ”Insidious” och ”Sinister” till ”The Conjuring” och ”The Purge”.

Efter helgens premiär på festivalen SXSW börjar de första recensionerna ramla in:

”En av de mer inspirerade filmer att komma från flitiga Blumhouses löpande-band-fabrik (…) Det mesta utspelar sig helt utan dialog vilket låter Flanagan leka med ljuden på kreativa sätt.” - Variety

”Flanagan regisserar som om han vore en veteran i genren, trots att det bara är hans fjärde film. Det handlar mer om psykisk terror men filmen skyr heller inte blodbad som ser riktigt smärtsamma ut.” - Fangoria

Läs också: Filmerna för skräckfreaket under 2016


Vi behöver som tur är inte vänta länge på ”Hush”. Netflix har lagt vantarna på filmen, som släpps redan den 8 april.
| 13 mars 2016 17:00 |