Film

Skribent

Mats Karlsson

6 oktober 2011 | 23:30

Skräck och fantasy på Sitges Film Festival

Idag torsdag drar den 11 dagar långa filmfestivalen igång. Även i år finns MovieZine på plats för att rapportera om det bästa från fantasy- och skräckgenren.

Sitges Film Festival grundades 1967 och är Europas främsta festival inom fantasy och skräck. Festivalen går av stapeln i oktober varje år och ligger placerad 34 km utanför Barcelona i Spanien. 2009 premiärvisades Ruben Fleischers "Zombieland" med Jesse Eisenberg, Woody Harrelson och Bill Murray i rollerna.

Här kommer ett axplock av filmerna som det snackas mest om på förhand.

"The Thing": John Carpenter gjorde filmen med samma namn 1982 och för några år sedan bestämdes det för att man skulle göra en reboot, men slutligen blev det istället en prequel. Det vill säga en film som utspelar sig innan Carpenters klassiker. Regisserar gör Matthijs van Heijningen Jr.

"Intruders": Juan Carlos Fresnadillo som senast gjorde uppföljaren "28 veckor senare" håller sig kvar i genren och gör skräckthrillern "Intruders" där en övernaturlig varelse står i fokus.

"Red State": Man vet aldrig vad man har att förvänta sig från Kevin Smith och denna gång testar han skräckgenren med "Red State". Filmen handlar om en grupp utstötta som råkar ut för extrema fundamentalister. 

"Twixt": Francis Ford Coppola som enligt många inte har gjort något större väsen av sig på senare år har här en skräckthriller som handlar om en utbränd författare som blir inblandad i ett mystiskt mord på en ung flicka. Kan det månne bli Coppolas "Gudfadern" i skräckgenren?

"The Raid". Festivalens riktigt stora snackis. Det är så ovanligt som en indonesisk actionrulle. Den utspelar sig i Jakarta där några av världens värsta gangsters och mördare håller till. En polisofficer har dock beslutat sig för att döda den hänsynslöse knarkkungen. Det är minsann upplagt för action. 

Andreas Samuelson blir MovieZines utsände på plats och det är många filmer som ska avverkas under festivalen som pågår mellan 6 till 16 oktober. Andreas åker till Sitges tisdagen den 11 oktober och kommer att blogga varje dag under hela festivalvistelsen och ni kan följa hans skräckinjagande äventyr på Festivalbloggen.

Denna artikel kommer att uppdateras fortlöpande med filmernas betyg, filmtitel och länk till recensionerna.

| 6 oktober 2011 23:30 |