Serie

Skribent

Anders Eklöf

12 april 2023 | 18:30

Skaparna av "The Last of Us" är inte rädda för att ändra i berättelsen

Seriens showrunner Craig Mazin berättar i en intervju att de inte känner sig begränsade av källmaterialet, vilket kan antyda att en viss karaktär inte kommer dö i den andra säsongen.
Har du spelat "The Last of Us Part II" eller läst vår spoilertunga artikel som förklarar vad den andra säsongen av tv-serien "The Last of Us" på HBO Max kan handla om, vet du att karaktären Joel (spelad av Pedro Pascal) dör tidigt i berättelsen.
 
Den första säsongen av "The Last of Us" följde visserligen inte handlingen i spelet till punkt och pricka – utan vi fick till exempel ett riktigt bra avsnitt om Bill och Frank som inte alls händer i förlagan – men i slutändan är det en väldigt trogen tolkning.
 
I en intervju med sajten Esquire berättar dock seriens showrunner Craig Mazin att en stor ändring kan ske redan i början av den andra säsongen, som kan förändra berättelsen rejält.
 
- Det här är nog ganska uppenbart för alla vid det här laget, men jag är inte rädd för att döda karaktärer. Men det är viktigt att notera att varken Neil Druckmann eller jag känner oss begränsade av källmaterialet, säger han.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Det går alltså att tolka hans citat som att Joel inte kommer dö i den andra säsongen av "The Last of Us", vilket enligt mig skulle vara väldigt märkligt med tanke på att hela berättelsen och Ellies motivation grundar sig i den händelsen – men jag förstår samtidigt beslutet.
 
Pedro Pascal är för tillfället en oerhört het skådespelare efter sin nästintill av alla hyllade medverkan i "The Last of Us" och även "The Mandalorian", så jag skulle förstå om HBO Max känner sig lite snopna över att behöva döda hans karaktär redan i andra säsongen av sin framgångsrika tv-serie.
 
Det är för tillfället oklart när den andra säsongen av "The Last of Us" väntas dyka upp på HBO Max, men det kan bli så att berättelsen i förlagan "The Last of Us Part II" delas upp i två säsonger.
 
Tycker du att de borde låta Joel leva i fortsättningen av "The Last of Us"?
| 12 april 2023 18:30 |