Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2019 | 12:00

Skaparna bakom "The Mandalorian" har redan spoilat serien för världen

Snyggt jobbat, Jon Favreau och Disney. Snyggt jobbat.
Star Wars-serien "The Mandalorian" har blivit en av årets mest efterlängtade tv-premiärer. Förra veckan hade den premiär på streamingtjänsten Disney+ i USA och i Kanada, men större delen av världen får vänta till år 2020.

Det hindrar dock inte Disney från att (tyvärr) avslöja några av seriens överraskningar. Jon Favreau, skaparen bakom serien, har nyligen delat med sig av konceptbilder på Twitter, som visar upp en hemlig men viktig rollfigur som inte har medverkat i trailers.

Sajter som Variety, Mashable, IGN och många till sprider vidare dessa eventuella spoilers, så Star Wars-fans gör kanske bäst i att hålla sig borta från internet det kommande halvåret eller så.

Disney+ kommer lanseras i stora delar av Europa den 31 mars. Det är inte klart än om samma datum gäller Norden.

Spoilervarning nedan! Läs vidare på egen risk.
 
 
I slutet av första avsnittet avslöjas vad prisjägaren (kallad The Mandalorian) har letat efter. En 50 år ung grön baby, från samma släkte som Yoda, kommer bli hans uppdrag under den första säsongen.

Seriens tittare blev snabbt förälskade och många memes sprids redan på webben. Tidigare i veckan släppte Disney själva följande bild på Twitter, och gör det därmed officiellt att Baby-Yoda inte längre är en överraskning att hålla tyst om.
 
 
Jon Favreau hakade på igår och delade med sig av en konceptbild:
 
 
Regissören Dave Filoni berättar för ET att planen var att hålla på överraskningen så länge som möjligt:

- Vi höll det hemligt så länge, men nu är det ute i världen och det är jag glad över. Det var en stor hemlighet att hålla men Jon och jag var övertygade om att det bästa vore för fansen att upptäcka det själva i första avsnittet. Jag tycker att vi lyckades.

Och därmed är den första stora "The Mandalorian"-spoilern officiellt ute i världen. Tråkigt för alla tittare utanför USA och Kanada som får vänta på Disney+ i flera månader till.
 

Läs också: Vi har sett de första avsnitten av "The Mandalorian"

| 20 november 2019 12:00 |