Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 september 2019 | 16:00

Skådespelerskan Felicity Huffman döms till fängelse

Efter att ha erkänt och bett om ursäkt för sin inblandning i den stora universitetsskandalen i USA, har skådespelerskan fått sin dom.
Den Oscarsnominerade samt Emmy och Golden Globe-vinnande skådespelerskan Felicity Huffman, kanske mest känd för sina roller i "Desperate Housewives" och "American Crime", har (enligt Deadline) dömts till fängelse i 14 dagar, 1 års skyddstillsyn, 250 timmars samhällstjänst och 30 000 dollar i böter.
 
Huffman hade själv erkänt och bett om ursäkt för att hon betalade en muta på 15 000 dollar, för att få en annan person att skriva hennes dotters SAT-prov (amerikansk motsvarighet till högskoleprovet). Hon blir i och med domen den första personen att dömas i den stora amerikanska universitetsskandalen där rika föräldrar betalat för att få in sina barn på fina universitet.
 

"Huset fullt"-skådespelerskan riskerar 40 års fängelse

 
 
Till en början riskerade Huffman upp till 20 års fängelse för sin inblandning, men tack vare att hon erkände och tog ansvar för sina handlingar så sänktes straffet ordentligt. "Huset fullt"-skådespelerskan Lori Loughlin, som har valt att neka till sina anklagelser, riskerar fortfarande upp till 40 års fängelse för att ha betalat 500 000 dollar för att få in sina döttrar på fina universitet.
 
Innan Huffman bad sin dotter, make (William H. Macy), familj och det amerikanska skolsystemet om ursäkt en ytterligare gång, kommenterade hon domslutet såhär:
 
- Jag accepterar domstolens beslut helt och hållet. Jag har varit redo att acceptera vilket straff Domare Talwani än bestämde. Jag bröt mot lagen. Jag har medgivit det och sagt att jag är skyldig till brottet. Det finns inga undanflykter eller något som rättfärdigar mina handlingar. Punkt.
 
Huffman, som tidigare under året var aktuell som den bespottade åklagaren i "When They See Us", börjar avtjäna sitt straff den 25 oktober.
 
Tror du att Huffmans skådespelarkarriär kommer att drabbas av hennes korta tid i fängelse? Kommentera gärna nedan!
| 14 september 2019 16:00 |