Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 april 2019 | 11:10

"Huset fullt"-stjärnan riskerar upp till 40 år i fängelse

Skådespelarna Lori Loughlin, Felicity Huffman och William H. Macy är alla insyltade i den stora universitetsskandalen i USA just nu.
För snart en månad sedan anklagades drygt 30 föräldrar för sin inblandning i ett nätverk av avancerade fusk, bedrägerier och mutor, för att få in deras barn på några av de finaste universiteten i Nordamerika. Det är antagnings-konsulten William Rick Singer som genom en fejkad välgörenhetsorganisation ska ha varit hjärnan bakom de olika sätten för de förmögna föräldrarna att säkra universitets-platserna åt sina barn. 
 
Lori Loughlin, framför allt känd från sitcomen "Full House" och Netflix-spinoffen "Fuller House", ska tillsammans med sin make ha betalat hela 500 000 dollar, varav 400 000 direkt till Singers "välgörenhetsorganisation", för att få sina båda döttrar antagna till University of Southern California. De ska bland annat ha lyckats fejka att döttrarna var duktiga rodd-atleter, men det visar sig nu i efterhand att döttrarna aldrig tävlat i roddsport varken före eller efter antagningarna till universitetet.
 
 
Eftersom varken Loughlin eller hennes make har valt att erkänna anklagelserna, kommer åtalaren nu att åtala dem båda för postbedrägeri och pengatvätt, två brott som i USA som mest kan leda till 20 års fängelse - för vardera åtalspunkt. Om åklagaren yrkar på den högsta möjliga domen kan Loughlin alltså som mest dömas till 40 års fängelse. I nuläget förväntas domen däremot att landa på cirka 24-30 månaders fängelse med tanke på att hon inte har dömts för något tidigare brott.
 
Loughlins skådespelarkarriär verkar däremot vara så gott som över, enligt Deadline så ska hon ha sparkats från samtliga film och tv-projekt hon var involverad i hos tv-kanalen Hallmark samt att Netflix ska ha bekräftat att hon inte kommer att dyka upp i den sista säsongen av "Fuller House".
 
 
Bland de övriga åtalade finns bland annat den Oscarsnominerade samt Emmy och Golden Globe-vinnande skådespelerskan Felicity Huffman ("Desperate Housewives"). Hon erkände och bad om ursäkt under dagen igår, för att hon ska ha betalat 15 000 dollar för att få en annan person att skriva hennes äldsta dotters SAT (amerikansk motsvarighet till högskoleprov). Hon förväntas nu dömas till mellan fyra till sex månaders fängelse, men kan med tanke på de överfulla fängelserna och att hon ej dömts för något tidigare sannolikt klara sig undan faktiskt fängelsetid.
 
Huffmans make, den Oscarsnominerade skådespelaren William H. Macy ("Shameless"), har lyckats undvika åtal då åklagaren inte verkar ha kunnat bevisa att han varit medveten om betalningen. Netflix ska även, enligt Variety, ha bekräftat att de kommer att visa Huffmans kommande originalfilm "Otherhood" hos dem, men att premiären skjuts upp från april till augusti. Hon spelar även, roligt nog, åklagare i Ava DuVernay’s kommande miniserie "Central Park Five", som släpps på Netflix i slutet på maj. 
 

Läs också: "Smallville"-stjärnan erkänner sin roll kring sexhandeln i sexkulten

| 10 april 2019 11:10 |