Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 april 2019 | 22:20

"Smallville"-stjärnan erkänner sin roll kring sexhandeln i sexkulten

Skådespelerskan Allison Mack har erkänt att hon är skyldig till de grova anklagelserna mot henne, i en federal domstol i Brooklyn under dagen.
Många är vi nog som minns Allison Mack som den där härliga tjejen vid sidan om Tom Wellings Clark Kent i ungdomsserien om Stålmannens uppväxt i "Smallville". Mack spelade nämligen karaktären Chloe Sullivan i hela 205 avsnitt, men karriären efter den omtyckta serien tog en minst sagt oväntad vändning.
 
Mack blev nämligen involverad i en självhjälps-grupp för kvinnor vid namn NXIVM, som en av gruppens främsta rekryterare. Problemet var bara att allt var uppbyggt som ett pryamidspel där de olika kurserna kostade tusentals dollar. Gruppens ledare, Keith Raniere, ska dessutom ha byggt upp en hemlig sexkult inom organisationen, inom vilken "slavar" ska ha blivit brännmärkta i bäckenområdet på kroppen med hans initialer.
 
 
I åtalet mot Mack står hon (sedan i april förra året) anklagad för att ha tvingat två av hennes egna "slavar" att ha sex med Raniere, för vilket hon själv fick betalt av sin ledare. Även Raniere står åtalad, för att ha tvingat uppåt 50 olika kvinnor att stanna kvar i sexkulten, bland annat genom att hota med att släppa nakenbilder på dem.
 
Fram tills idag har Mack hela tiden förnekat sin inblandning, men med tanke på att hon (enligt Variety) själv riskerade att skickas till fängelse i 15 år om hon dömdes mot sitt nekande, tyder troligtvis erkännandet på att hon kommer att få en lägre dom i utbyte mot att hon vittnar mot sin före detta kultledare. 
| 8 april 2019 22:20 |