Film

Skribent

Anders Eklöf

25 november 2021 | 10:55

Skådespelarna klara för filmen om mannen bakom "The Beatles"

Nu vet vi vilka som spelar John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr i den kommande dramafilmen om The Beatles-managern Brian Epstein.
För några år sedan blev det klart att den svenska regissören Jonas Åkerlund skulle göra en film om "den femte Beatles-medlemmen", popbandets manager Brian Epstein. Filmen skildrar hans roll i den kulturella revolutionen under 60-talet oc hur han gjorde killarna i bandet till superstjärnor. 
 
Åkerlund fick dock lämna projektet tidigare i år, på grund av att det krockade med andra inspelningar. Istället är det Sara Sugarman ("Confessions of a Teenage Drama Queen") som regisserar. 
 
Nu är det klart vilka som spelar de fyra medlemmarna i det enorma popfenomenet The Beatles. Jonah Lees ("The Letter for the King") spelar John Lennon, New Hope-bandmedlemmen Blake Richardson spelar Paul McCartney, Leo Harvey Elledge ("Creation Stories") är George Harrison och Campbell Wallace är Ringo Starr.
 
Andra som är klara är Adam Lawrence ("Peaky Blinders") som den tidigare trummisen Pete Best, Jay Leno som tv-profilen Ed Sullivan och Jacob Fortune-Lloyd ("The Queen’s Gambit") som huvudrollen Brian Epstein. 
 
Här är en första bild på skådespelarna som The Beatles, när de spelar in låtar i Abbey Road Studios i London. 
 
Large 2ea7f7fc5ea39867c49b973283ce2aea beatles actors revealed for brian epstein movie midas man first look images
 
- Skådespelarna som tolkar The Beatles är en extraordinär grupp som utsöndrar den där starka 60-talsskänslan och är charmiga, lekfulla och oerhört autentiska. Jag har ingen tvekan om att Jay Leno kommer kunna fånga essensen av Ed Sullivan perfekt. Hans erfarenhet som amerikansk programledare kommer visa på en naturlig och träffsäker porträttering och ge ett element av modern showbiz till berättelsen, säger regissören Sara Sugarman. 
 
Inspelningen av filmen drog igång i Liverpool tidigare förra månaden, men fick ta en paus på några veckor. Nästa år kommer inspelningarna flytta sig till USA. 
 
Förutom "Midas Man" har dokumentärserien "The Beatles: Get Back" av Peter Jackson premiär på Disney+ idag, som totalt sänds i tre delar. 
 
Vad har du för relation till det brittiska popfenomenet The Beatles? Vad tycker du om valet av skådespelare? 
| 25 november 2021 10:55 |