Serie

Skribent

Josefine Krischausky

13 november 2021 | 13:00

Se ett nytt klipp från Peter Jacksons Beatles-dokumentär

"Sagan om ringen"-regissörens nya miniserie om bandet, full av aldrig tidigare visat material, släpps på Disney+ i slutet av november.
Under de senaste tre åren har filmskaparen Peter Jackson arbetat på ett nytt dokumentärprojekt, om inga mindre än The Beatles. Snart har det blivit dags att ta del av slutresultatet, titulerat "The Beatles: Get Back". 
 
Även om John, Paul, George och Ringos karriärer har skildrats i många dokumentärer tidigare, så utlovas något som publiken aldrig har fått se tidigare. Som grund för "The Beatles: Get Back" ligger tiotals timmar av aldrig tidigare visat filmmaterial, med fokus på studiosessioner från slutet av 60-talet.
 
Förutom en intim inblick i bandets kreativa process och medlemmarnas vänskapsrelation, kommer vi även få ta del av deras allra sista spelning tillsammans, för första gången i sin helhet. 
 
För att ladda upp inför premiären bjuder Disney på en kort smygtitt. Kolla in klippet här:
 
 
Dokumentären var från början tänkt att släppas som en långfilm, men blev istället en miniserie, med tre avsnitt på två timmar vardera. Som seriens producenter ser vi bland andra Paul McCartney, Ringo Starr och Yoko Ono Lennon. 
 
De tre delarna av "The Beatles: Get Back" släpps på Disney+ en dag i taget, med start den 25 november. 
| 13 november 2021 13:00 |