1944-2023

Skribent

MovieZine

27 oktober 2023 | 10:40

Skådespelaren Hans Mosesson har dött - blev ICA-stig med hela svenska folket

Skådespelarkarriären sträcker sig över 50 år och nästan lika många filmer och tv-serier.
Skådespelaren Hans Mosesson har dött, 79 år gammal.
 
Mosesson hittade sitt kall vid studentteatern när han pluggade medicin i Lund. Han hoppade av studierna för att istället bli sångare och skådis i Nationalteatern, den fria teatergruppen och proggbandet som bildades 1969.
 
Den 50-åriga filmkarriären sträcker sig tillbaka till 70-talet med debut i Öyvind Fahlströms "Du gamla, du fria". Han har gjort närmare 50 roller inom film och tv, från dramat "s/y Glädjen" (1989) och actionthrillern "Noll tolerans" (1999) till SVT-såpan "Andra avenyn". På senare år har vi kunnat se honom i serier som "Jordskott" och "Sjölyckan".
 
 
Men det är kanske rollen i ICA:s reklamfilmer som gjorde Hans Mosesson till ansiktet hela svenska folket skulle känna igen. Han spelade butikschefen och tipsade om rabatter i hela tretton år och genom över 500 reklamfilmer. 
 
”Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”, skriver Hans Mosessons familj i ett uttalande till tidningen DN.
| 27 oktober 2023 10:40 |