Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 november 2018 | 09:15

Sjuka avslöjandet om krigsavsnittet i "Game of Thrones"-avslutningen

Vi får dessutom ta del av den första officiella bilden från inspelningarna av den sista säsongen.
För drygt ett halvår sedan rapporterade vi om att "Game of Thrones"-produktionen hade spelat in den största krigsscenen någonsin. Det faktumet är visserligen fortfarande sant, men vi hade vid den tidpunkten inte en aning om hur omfattande den sista säsongens krigsavsnitt faktiskt kommer att bli.
 
Då hade en av avsnittets second unit-regissörer råkat läcka information, om att de hade spenderat hela 55 raka inspelningsnätter (i isande kyla) på krigsavsnittet. Vilket bara det lät imponerande, särskilt med tanke på att det fantastiska "Battle of the Basterds"-avsnittet, som regisserades av samma regissör (Miguel Sapochnik) som fått förtroende även under det sista stora slaget, spelades in på "endast" 23 dagar.
 
Kit Harington och Emili Clarke, i den första officiella bilden från inspelningsplatsen av "Game of Thrones", på omslaget av Entertainment Weekly.
 
EW, som har besökt inspelningarna av den sista säsongen, avslöjade under natten att avsnittet i själva verket är sinnesjukt mer ambitiöst. De 55 inspelningsdagarna avsåg nämligen enbart utomhusscenerna av avsnittet. Därefter fortsatte inspelningarna av krigsavsnittet i flera veckor till, för delarna som utspelar sig inomhus.
 
Seriens skapare, David Benioff och C.B. Weiss, ska ha avslöjat för EW, redan under inspelningarna av den tredje säsongen, att de har arbetat specifikt mot det här avsnittet sedan dess. Då var de rädda att de inte skulle lyckas få en tillräckligt stor budget (som under tredje säsongen låg på 5 miljoner dollar per avsnitt) och inspelningstid av HBO för att kunna ro sin vision i hamn. De pitchade därför en idé om att låta den sista säsongen avslutas genom tre långfilmer på bio.
 
Avsnittet "Spoils of War" från sjunde säsongen av "Game of Thrones".
 
En idé som HBO senare skulle komma att neka, men med ett löfte om att när det väl var dags så skulle de få allt de behövde för att göra det sista stora slaget till det största och mest omfattande som någonsin visats på både film och tv.
 
Spola fram tiden till inspelningarna av den sista säsongen, där budgeten nu ligger på 15 miljoner dollar per avsnitt och en inspelningstid på två år, för de totalt sex avsnitten. HBO verkar ha hållit sitt löfte. Benioff och Weiss ska även ha avslöjat att det gigantiska slaget (med "action från början till slut") kommer att berättas ur många olika karaktärers perspektiv mer eller mindre samtidigt, där alla slåss för sin överlevnad mot de levande döda.
 
Den sista säsongen av "Game of Thrones" är fortfarande lång tid bort, troligtvis med en premiär nära sommaren under 2019, men det verkar onekligen som att avslutningen kommer att vara värd den långa väntan.
 
Vad har du för förhoppningar på den sista säsongen av "Game of Thrones"? Kommentera gärna nedan!
| 2 november 2018 09:15 |