Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 april 2018 | 10:00

"Game of Thrones" har spelat in den största krigsscenen någonsin

Under 55 nätter på raken, i minusgrader, ska den största krigsscenen någonsin ha spelats in under produktionen av den sista säsongen av "Game of Thrones".
Tyckte du att "Battle of the Bastards" eller "The Spoils of War"-krigsscenerna (25 respektive 23 inspelningsdagar) från de tidigare "Game of Thrones"-säsongerna var imponerande? Den nya tog mer än dubbelt så lång tid att spela in - och var dessutom förlagd till nattetid i minusgrader.
 
Vi är många som med spänning väntar på att få ta del av den avslutande delen av "Game of Thrones", som enligt HBO kommer att släppas någon gång under 2019. Väntan är fortfarande långt ifrån över, men ibland läcker information ut från inspelningarna som tyder på att den fruktansvärda väntan trots allt verkar leda till något fantastiskt.
 
Fansajten Watchers on the Wall följer på avstånd inspelningarna av den sista "Game of Thrones"-säsongen, och rapporterar löpande kring vilka inspelningsplatser som används och vilka skådespelare som kunnat knytas till platserna. De har under en längre tid rapporterat om att uppemot 400-500 statister ska ha tagits in för en enorm krigsscen.
 
 
Second unit-regissören Jonathan Quinlan lade även ut ett Instagram-inlägg (som sedan plockades bort), med en "tack för ert hårda jobb"-brev till de som arbetat med avsnittet, som bekräftade den enorma krigsscenens omfattning:
 
Det här är för the Night Dragons.
 
För att ha genomlidit 55 raka nätter. För att ha genomlidit kylan, snön, regnet, leran och fårskiten från Toome och vindarna från Magheramorne.
 
När miljontals av människor runt om i världen ser det här avsnittet om ett år, kommer de inte att veta hur hårt ni arbetade. De kommer inte att bry sig om hur trötta ni var eller hur hårt ni tvingades arbeta i minusgradig kyla. De kommer bara att förstå att vad de ser är något som aldrig har gjorts förut.
 
Och det är tack vare er.
 
 
Det framgår givetvis inte vilka karaktärer som är involverade i krigsscenen, eller hur många av våra favoriter som kommer att få sätta livet till. Men med tanke på var the Night King var påväg i säsongsfinalen av den sjunde säsongen, lär hans styrkor troligtvis vara en del av det nya slaget.
 
Vilka "Game of Thrones"-karaktärer tror du kommer vara en del av den största krigsscenen någonsin på tv? Kommentera och spekulera gärna nedan!
| 10 april 2018 10:00 |