Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2015 | 21:00

Sista säsongen för ”Da Vinci’s Demons”

"Det blir action, blod, tårar och intriger."
I helgen startar den tredje och sista säsongen av ”Da Vinci’s Demons” på FOX. Äventyrsdramat som tar oss tillbaka till 1400-talet och Leonardo Da Vincis era knyter ihop säcken efter tre år. Serien är skapad av David S. Goyer, för fanboys kanske mest känd som manusförfattare till ”The Dark Knight”-trilogin och ”Batman v Superman”. Inför den tredje säsongen lämnar han över rodret till John Shiban. Denne har jobbat med lite av det mesta i tv-världen, från ”Arkiv X” till ”Breaking Bad”. 

Ny showrunner, men mycket är sig likt. När skådespelaren Blake Ritson träffar seriens fans på Comic Con i London försäkrar han om att Goyers känsla finns kvar.

- Med tv tänker man alltid att varje säsong kan bli den sista, så det överraskade oss egentligen inte. Det är vackert hur John Shiban har kunnat knyta ihop alla trådar från säsong ett. Han fortsatte på Davids vision ganska bra. Men det var också ett samarbete där vi alla fick vara med och forma våra karaktärer, säger Ritson.Han spelar Girolamo Riario, greve och general av den heliga romerska kyrkan. En hänsynslös karaktär, skulle många säga, men själv vill Blake Ritson inte se Rialio som en bad guy. 

- Han är en märklig karaktär, men jag har aldrig sett honom som en skurk. Jag ser även hans positiva sidor. Han har gjort stora uppoffringar för andra. Och när man spelat en karaktär i flera år blir man fäst vid dem. Jag kommer att sakna honom enormt. Vem vet, vi kanske tar en kopp te någon gång. Så vad väntar tittarna i den avslutande säsongen?

- Min karaktär söker efter en lösning. Han har trasslat in sig i sina relationer, så mycket handlar om hur han påverkar andra människor och hur de påverkar honom. Hans handlingar är oförutsägbara och ingen, inte ens han, vet vad som händer härnäst. Det blir action, blod, tårar och intriger, säger Ritson och tillägger: 

- Miljöerna och kostymerna är bättre än någonsin. Alla kreatörer har överträffat sig själva.


Säsong 3 startar söndag 25 oktober kl. 21:00 på FOX.
| 24 oktober 2015 21:00 |