Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 maj 2020 | 21:00

Sista säsongen av "Tretton skäl varför" släpps på Netflix i juni

Den fjärde och sista säsongen av den omdebatterade ungdomsserien "Tretton skäl varför" släpps på Netflix i början av juni.
"Tretton skäl varför" har rört upp känslor ända sedan den första säsongen släpptes under våren 2017. Min egen, allra första, text här på MovieZine handlade om huruvida serien kunde vara direkt skadlig i sitt upplägg. De följande säsongerna har alla kommit med starka varningar inför varje avsnitt - samt delar ur den första säsongen har till och med klippts bort
 
Men oavsett debatterna som har skett vid sidan om serien, så har säsongerna fortsatt rulla på och vågat ställa frågor om bland annat depression, självmordstankar och sexuella övergrepp bland unga. Nu återstår det att se hur seriens skapare har valt att knyta ihop storyn, som började med ett tragiskt självmord och nu slutar med att våra huvudkaraktärer ska ta studenten... med ett gäng tunga hemligheter fortfarande i bagaget.
 
Netflix har i samband med att man avslöjade premiärdatumet, som för övrigt är satt till den 5 juni, även delat med sig av en video från när skådespelarna satt och läste igenom manuset för den sista säsongen. Ett minst sagt tårfyllt farväl.
 
 
Under den sista säsongen av "Tretton skäl varför" ansluter även Gary Sinise, i rollen som Clays (Dylan Minnette) psykolog, framför kameran. Vi får utöver Sinise och Minnette även återse Alisha Boes, Brandon Flynn, Miles Heize, Grace Saif, Christian Navarro, Ross Butler, Devin Druid, Timothy Granaderos, Anne Winters Bluman, Tyler Barnhardt, Austin Aaron, Inde Navarrette, RJ Brown, Steven Webern, Brenda Strong, Amy Hargreaves, Josh Hamilton, Mark Pellegrino och Jan Luis Castellanos i sina roller. 
 

Läs också: Netflix klipper om debatterad scen i "Tretton skäl varför"

 
Kommer du att ge den sista säsongen av "Tretton skäl varför" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 11 maj 2020 21:00 |