Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 mars 2018 | 22:30

Netflix släpper varningsvideo inför nya "Tretton skäl varför"-säsongen

Den här gången tänker Netflix finnas där för sina tittare - redan innan de har börjat titta på den nya säsongen av "Tretton skäl varför".
Den första säsongen av "Tretton skäl varför" överraskade Netflix med sin enorma framgång, framförallt bland unga. Ett faktum, som med tanke på seriens självmords-tema, blev ett problem för streamingjätten, då många menade att "Tretton skäl varför" kunde vara direkt farlig för vissa personer - om de inte erbjöds någon form av stöd eller hjälp.
 
Utan att gå in på debatten huruvida Netflix egentligen har ett ansvar (eller inte) kring vad någon som tittar på deras serier, gör med sina egna liv efter de har tittat färdigt. Det spenderade jag nämligen en hel artikel åt i samma veva som den första säsongen av "Tretton skäl varför" släpptes. Nu har Netflix i alla fall bestämt sig för att verkligen finnas där som stöd för den som behöver hjälp, inför eller efter, de har sett den nya säsongen.
 
 
Det är fortfarande oklart när den andra säsongen av "Tretton skäl varför" kommer att släppas, men tidigare idag presenterade i alla fall Netflix följande fyra åtgärder;
 
1. Varje ny säsong kommer att börja med en varningsvideo (som du kan se nedan), i vilken skådespelarna från serien talar direkt till tittarna - som sig själva. Budskapet är att få den som är i behov av hjälp att söka den, och att inte titta på serien ensam om man tror sig vara i riskzonen.
 
2. Websidan 13ReasonWhy.info ska utökats med mer information och vägledning från experter på området. Det kommer även att finnas material som ska kunna hjälpa till i diskussioner mellan föräldrar och tonårsbarn.
 
3. En ny "after-show"-serie kommer att göras tillgänglig tillsammans med den ordinarie serien, där skådespelare, experter och andra som hjälpt till att forma serien kommer att ta upp vissa särskilt svåra ämnen.
 
4. En generellt sett större ansträngning att arbeta tillsammans med olika grupper över hela världen, för att kunna erbjuda hjälp inom de olika områden som kommer att presenteras i serien.
 
 
Vad tycker du om Netflix upplägg inför den kommande säsongen av "Tretton skäl varför"? Kommentera gärna nedan!
| 21 mars 2018 22:30 |