Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 november 2023 | 17:00

Sista chansen på Netflix: Svindlande robotröj i storfilmen som kritikerna hatade

Regissören Michael Bay ”vräker på som om ingen morgondag fanns”.
”Transformers: The Last Knight” är en av filmerna som lämnar svenska Netflix den 30 november.
 
I den femte filmen i serien är Jorden hotad, och nyckeln till vår räddning ligger i det förflutna och i Transformers hemliga historia.
 
I rollistan finns Mark Wahlberg, Isabela Moner, John Turturro, Stanley Tucci, Laura Haddock och Anthony Hopkins. Michael Bay står för regin precis som i de fyra tidigare filmerna.
 
Bays blockbuster-rullar var under flera års tid garanterade kassasuccéer, om än halvt sågade av kritiker. Men ”The Last Knight” lyckades inte imponera på någon. Med intäkter på ”bara” 600 miljoner dollar gick filmen sämre än sina föregångare. Bay tog här farväl av filmserien och har inte regisserat en ”Transformers” sen dess.
 
Kritikernas samlade dom var att filmen är redo att dumpas på skrotlagret. Sajten Rotten Tomatoes stämplade den som ”rutten” med endast 16% positiva recensioner.
 
”Två och en halv timmes robotröj är mycket att svälja för vem som helst, när nämnda robotröj dessutom paketeras i en så pass ojämn dramaturgi” skrev MovieZines utmattade recensent.
 
”Man kan inte anmärka på effekterna, som är både svindlande och raffinerade” tyckte Jake Bolin men tillägger att ”det mesta som sker på duken framstår som totalt ointressant, själlöst och mekaniskt”.
 
”Transformers: The Last Knight” går att streama på Netflix till och med 30 november. Filmen ligger även på Viaplay. Se trailern här:
 
| 28 november 2023 17:00 |