Film

Skribent

MovieZine

17 december 2023 | 06:00

Sista chansen: Stjärnspäckad svensk romcom lämnar Netflix om 3 dagar

Sveriges svar på "Love Actually"? Komedin från 2018 fick dock inte mycket kärlek från kritikerna...
Sugen på mys, romantik och några skratt i julstressen? Då kanske den här filmen är något för dig. Men skynda: "Lyckligare kan ingen vara" ligger bara kvar på Netflix i några dagar till.
 
"Lyckligare kan ingen vara" kretsar runt fem par i olika generationer. Den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. Vi möter bland annat en taxichaffis, en bloggerska och en pensionär vars liv flätas samman på oväntade vis.
 
Kärlekskomedin från 2018 har en minst sagt stjärntät rollista: David Hellenius, Kjell Bergqvist, Adam Pålsson och Helena af Sandeberg är några av de kärlekskranka skådespelarna ombord. Filmen har liknats vid en svensk "Love Actually" med sin stora ensemble.
 
– Jag har i flera år burit på en dröm om att få göra en stor film om kärlek. Nu har drömmen blivit verklighet, sade filmens manusförfattare och regissör Staffan Lindberg inför premiären.
 
 
Men betygen från svenska medier spretade åt alla håll. Aftonbladet var de enda positiva med 4 plus: "Manuset låter finurligt människornas yrken bli en del av deras personligheter och intrigen. Skulle de ha valt något annat jobb? Vågat ta ett annat steg?"
 
Annars blev det många ettor. Inte minst här på MovieZine: "Trots att man utlovar en romantisk komedi blir det tyvärr varken romantiskt eller roligt. Någonsin", kan du läsa i vår recension.
 
"Lyckligare kan ingen vara" finns att streama på Netflix fram till 20 december. Annars går den också att hitta på Viaplay.
 
| 17 december 2023 06:00 |