Skribent

Mats Karlsson

15 juni 2013 | 20:01

"Sin City betydde enormt mycket för mig"

Våra tidigare skribenter minns tillbaka på sin tid på MovieZine. Idag pratar vi med Ville Gideon Sörman om hans mest minnesvärda upplevelser.

När skrev du för MZ?

- Jag skrev för MovieZine år 2004 till år 2008, om jag minns helt rätt. Det första jag skrev var en artikel om den då kommande "Sin City"-filmen, och det sista var en recension av "Ping-pongkingen".

Du var tveklöst den nördigaste recensent vi någonsin har haft. Räknar du fortfarande ner till ett hett trailersläpp?

- Haha. Kanske inte på samma sätt - men absolut: intresset har inte svalnat det minsta, jag har bara blivit lite tråkigare och därför mer selektiv. Insåg till exempel att jag fortfarande inte har sett senaste trailern till "Man of Steel", något som hade varit otänkbart under MZ-tiden!

Vilka recensioner är du stoltast över?

- "Sin City"-recensionen, tror jag. Den filmen betydde enormt mycket för mig under hela den här perioden - och jag kom ihåg att pressvisningen bara var någon vecka efter USA-premiären, vilket kändes stort.

Vilka betyg önskar du att du kunde ändra på såhär i efterhand?

- Av någon anledning gav jag en femma till Ken Loachs film "The Wind That Shakes The Barley", något som irriterar mig än idag.

Ditt roligaste minne från MZ-tiden?

- Jag kommer ihåg att jag gav filmen "När mörkret faller" en tvåa, då jag inte tyckte filmen kändes särskilt trovärdig. En recensent, spelar ingen roll vem, mailade mig då mycket upprörd över detta och ifrågasatte min recension med meningen: "Har du aldrig sett Kalla Fakta?". Stor humor.

Blir det lika mycket film nu som när du jobbade på MovieZine?

- Om inte mer, om jag ska vara ärlig. Netflix har totalt tagit över min vardag, nu i det sista.

Vilken är den bästa filmen du har sett senaste året?

- Det är dött lopp mellan "The Master" och "The Place Beyond The Pines". Bägge två fantastiska filmer. Mästerverk!

Vad gör du nuförtiden?

- Jag har precis blivit antagen till Den Danska Filmskolans regilinje och flyttar därför till Köpenhamn i sommar. Planen är att göra en långfilm som MovieZine ger en femma i betyg!

| 15 juni 2013 20:01 |