Film

Skribent

Alexander Svensson

15 april 2024 | 22:00

Simu Liu lovar att vi kommer få se mer av Shang-Chi

Varken Shang eller hans tio magiska ringar har setts till sedan 2021...
“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” var ett av de första Marvelprojekten som kom ut efter att “Avengers: Endgame” satte punkt för Marvels Infinity Saga. Filmen introducerade biopubliken till Shang-Chi, en kampsportsutövande hjälte vars farsa bossar över ett internationellt brotssyndikat med hjälp av tio magiska ringar. Filmen togs emot väl av kritiker och publik, och spelade in över 400 miljoner dollar trots att den släpptes år 2021, under pandemin.
 
Sedan dess har det dock (bortsett från ett och annat rykte) varit tyst om Shang-Chis framtid. Ett fan har nu tröttnat och avreagerade sig på Threads, men fick snabbt svar av Shang-Chi själv.
 
"Jag lovar att det är på gång" skriver Simu Liu - men frågan är om det gäller en uppföljare eller ett återseende av karaktären i andra projekt?
 
Large 6036af56eef88f20f6df83f61fba6cd9 sk c3 a4rmbild 202024 04 15 20212518
 
En sak som kan ha fördröjt en uppföljare till “Shang-Chi” är att filmens regissör, Destin Daniel Cretton fick det (åtminstone i teorin) eftertraktade jobbet att regissera “Avengers: The Kang Dynasty”. Han hoppade dock av det projektet i höstas, eventuellt för att kunna fokusera på just en uppföljare till “Shang-Chi”.
 
En annan sak som kan ha påverkat bristen på mer Shang-Chi är att Marvel överlag varit dåliga på att återvända till sina nyare karaktärer på sistone: Moon Knight, She-Hulk och samtliga Eternals står alla i kö och väntar på att få vara med i nya projekt.
 
Vill du se mer av “Shang-Chi”? Vilken Marvelkaraktär tycker ni att Marvel har glömt bort mest?
| 15 april 2024 22:00 |