Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 januari 2023 | 21:00

Simon Pegg är rektor i spelet "Hogwarts Legacy"

Den humoristiska skådespelaren Simon Pegg har äntligen fått en roll i Harry Potter-universumet.
Den 10 februari är det äntligen dags att utforska trollkarlsvärlden i spelet "Hogwarts Legacy", som kommer till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
I spelet kommer vi att få skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan i slutet av 1800-talet, välja ett elevhem, gå på lektioner och måste kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare.
 
Ett mysterium inför släppet har varit vem som är rektor på skolan under tiden som spelet utspelar sig, likt Albus Dumbledore i böckerna och filmerna.
 
Nu är det klart att skådespelaren Simon Pegg ("Shaun of the Dead) lånar ut rösten till rektor Phineas Nigellus Black.
 
 
 
I klippet ovan får vi veta att han är släkt med Sirius Black (Gary Oldman i filmerna), som är gudfar till Harry Potter. Han ska även ha varit den minst populära rektorn i skolans historia, då han inte bryr sig om elevernas utbildning eller välmående.
 
Vi får även veta att han är släkt med Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter) och Narcissa Malfoy (Helen McCrory).
 
I filmerna dyker han upp som ett levande porträtt i Dumbledores kontor, medan Hermione gömmer det i boken "The Deathly Hallows" för att han inte ska avslöja vart de befinner sig för Snape.
 
"Spelarna får uppleva livet som student vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som aldrig förr och ger sig ut på en farlig resa för att avslöja en dold sanning om trollkarlsvärlden", skriver utvecklarna i ett pressmeddelande.
 
"Hogwarts Legacy" kommer till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Spelet släpps till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One den 4 april.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"?
| 11 januari 2023 21:00 |