Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 juni 2022 | 12:00

”Sierra Burgess”-författare gör ”Sleepy Hollow”-reboot

Lindsey Beer, en av Hollywoods hetaste manusförfattare, ska skriva och regissera en ny version av Washington Irvings klassiska historia.
Har du inte hört namnet Lindsey Beer är det dags att lägga det på minnet. Manusförfattaren debuterade med ”Sierra Burgess is a Loser” och har sedan dess haffat eftertraktade, kommande filmer som den nya ”Star Trek”-filmen, en ”Bambi”-remake samt ”Hello Kitty”. Detta har även rapporterats om involvering i remaken av ”Nr 5 lever” och ”Teenage Mutant Ninja Turtles: The Next Chapter”
 
Hon gör även sin regidebut med en ännu ej namngiven prequel till ”Jurtjyrkogården” som släpps senare i år. Denna gör hon för Paramount, med vilka hon ingått ett partnerskap med. Nu skriver Deadline att i detta avtal ingår även en ny adaptation av Washington Irvings klassiska novell ”The Legend of Sleepy Hollow”.
 
Skräckklassikern om den huvudlösa ryttaren har filmats flera gånger bland annat i animerad variant av Disney 1949, av Tim Burton 1999 med Johnny Depp i huvudrollen och som TV-serie på 2010-talet. Nu blir det alltså ännu en version och även om inga fler detaljer är klara kring produktionen så välkomnar vi ny, färsk och spännande talang som Beer.
| 11 juni 2022 12:00 |