Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 oktober 2014 | 08:00

Shawn Levy kan regissera "Minecraft"-filmen

"Natt på museet"-regissören förhandlar om en bit av den svenska jätteexporten.
Succéspelet "Minecraft" är på väg att bli film. I våras köpte Warner Bros rättigheterna och nu funderar studion på att lämna över kontrollen till Shawn Levy, skriver Deadline. Som regissör till "Real Steel" och "Natt på museet" är Levy van vid breda och familjevänliga äventyrsfilmer. 

Hur exakt "Minecraft" ska föras över till bioduken är verkligen inte självklart. I spelets värld är det upp till spelaren, "byggaren", att skapa vad hen än vill för att skydda sig mot monsterattacker. Det är en jättelik sandlåda, även för filmstudion som kan bygga i stort sett vad som helst inom Minecrafts pixliga ramar.

Kanske väljer man att följa i "Lego-filmens" framgångsrika spår och skapa ett 3D-animerat, underhållande och självmedvetet äventyr med Minecraft-gubbar.

Microsoft betalade nyligen sanslösa 2,5 miljarder dollar till skaparen Markus Persson för "Minecraft". Vi kan lugnt räkna med att spelet och varumärket bara kommer växa i flera år framöver. Den planerade filmen är troligtvis bara första steget i något mycket större.

Tankar om "Minecraft" som film? Kommentera nedan.
| 17 oktober 2014 08:00 |