Serie

Skribent

Erika Jarhed

14 mars 2023 | 19:00

Minns du den första säsongen av fantasyserien "Shadow and Bone"?

Efter två års väntan är fortsättningen av Netflix succéserie "Shadow and Bone" snart här. Men minns ni vad som hände i första säsongen? Vi hjälper dig.
Den första säsongen av serien "Shadow and Bone" fick sin premiär 2021 och blev en stor succé för Netflix. Den första månaden sågs den av 55 miljoner hushåll, och flög upp på topplistan över serier i 79 länder. Fantastyserien är baserad på Leigh Bardugos två bokserier "Shadow and Bone", som består av tre böcker, samt de två böckerna "Six of Crows". I Netflix serie har man slagit ihop dessa två bokserier i en och samma berättelse.
 
Snart är den långa väntan över på fortsättningen. På torsdag 16 mars får den andra säsongen av "Shadow and Bone" premiär. Men minns ni vad som hände sist? Skulle inte tro det efter två långa år. Netflix har satt ihop en recap-video för oss som sammanfattar den första säsongen, och vi hjälper dig att bena ut detaljerna.
 
 
I de sista avsnitten av första säsongen accepterar Alina (Jessie Mei Li) till slut sitt öde som solbringare - en person som kan framkalla ljus och värme, och som är den enda som kan ta ned Skänkan (ni vet den där stora, svarta väggen med monster som kallas volkror). Aleksander Kirigan (Ben Barnes), eller rättare sagt den Svarte kättaren som visar sig vara den som faktiskt skapade Skänkan från första början, lurar Alina att de tillsammans ska åka in i och förstöra den. Kirigan avslöjar där sina verkliga motiv - han vill i stället expandera Skänkan och förstöra Novokribirsk, staden som ligger i östra delen av landet Ravka.
 
Alina och hennes bästa vän Mal (Archie Renaux), tillsammans med "The Crows" - kriminella Kaz (Freddy Carter), Inej (Amita Suman) och Jesper (Kit Young), dödar Kirigan och lyckas komma ur Skänkan. Alina och Mal ska nu tillsammans lämna Ravka för att förbereda henne för att ta ned väggen själv en gång för alla. Det de inte vet är att Kirigan har överlevt och kommer ut från Skänkan med sin nya bästa kompisar - volkrorna.
 
För er som har missat trailern inför fortsättningen så kika in den nedan! Det ser ut som att vi kan vänta oss en minst lika spännande säsong denna gången.
 
 
Andra säsongen består av 8 avsnitt och får sin premiär på Netflix på torsdag, 16 mars.
| 14 mars 2023 19:00 |