Film

Skribent

MovieZine

22 mars 2021 | 11:50

SF Studios gör film av Emma Hambergs nya bok "Je m’appelle Agneta"

SF Studios har köpt filmrättigheterna till författaren Emma Hambergs nya bok "Je m’appelle Agneta" som släpptes den 18 mars.
Historien i boken kommer att utvecklas till en svensk dramakomedi, producerad av SF Studios och Emma Hamberg kommer att vara kreativt inblandad i processen.

"Je m’appelle Agneta" kretsar kring 49-åriga Agneta, som tappat all styrfart och glädje i livet efter att barnen flyttat ut, den äkta mannen som hellre cyklar i trikåer än umgås med henne och arbetskamrater som aldrig förstått vem hon är.

Agneta bestämmer sig för att ändra på sitt liv och svarar på en tidningsannons i tron om att hon ska vara au pair åt en ensam pojke i ett stort provencalskt hus. Hon förklarar för sin man att han få ta över swishandet till de utflugna barnen ett tag medan hon åker till Provence en månad.

Men väl framme är inget som Agneta trodde. Pojken var tydligen en äldre dement herre och det där huset var ett helt kloster. Men utan en endaste munk i sikte. Det visar sig att man i klostret erövrar livet genom ost, vin, dans och lite erotik – och inte alls genom paddel, korsord eller fågelskådning. Ett nytt kapitel och äventyr i Agnetas liv tar form.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Författaren Emma Hamberg har tidigare skrivit bl.a. "Resten av allt är vårt" (2019) och är även aktuell som en av skaparna bakom TV-serien "Sommaren -85" (2020).

- Första gången jag jobbade med SF Studios blev det filmen "Linas kvällsbok", som handlade om en tonårstjej där hormonerna var på väg IN. Nu är jag tillbaka till underbara SF Studios, och tillsammans ska vi göra en rulle om 49-åriga Agneta där hormonerna är på väg UT! Vilket är precis lika omtumlande, gastkramande, roligt och hejdlöst.

- Vi har alla en Agneta i oss som behöver komma ut. Vi börjar med den här Agnetan, säger Hamberg i ett pressmeddelande.

Filmproduktionen beräknas påbörjas under 2022.
| 22 mars 2021 11:50 |