Skribent

Mats Karlsson

15 maj 2014 | 15:30

SF Bio öppnar IMAX i Stockholm

Hösten 2015 kommer SF Bio att öppna Sveriges första IMAX i Filmstaden Scandinavia i Solna utanför Stockholm.

Det har tagit tid, men nu äntligen får Sverige sin första IMAX. Det är SF Bio som har kommit till insikt att Sverige behöver en IMAX. Platsen man har valt är Filmstaden Scandinavia i Solna utanför Stockholm som ska stå klar hösten 2015.

Filmstaden Scandinavia kommer att innehålla 15 salonger varav en alltså kommer att utrustas med IMAX, vilket innebär en extremt stor duk med ett ljud och en visuell upplevelse som är något alldeles speciellt. IMAX, är en innovation inom underhållning och teknik som med en kombination av programvara, arkitektur och utrustning skapar upplevelser som tar biobesöket till en helt ny dimension. Runt om i världen finns (per den 1/4 2014) 840 IMAX-biografer i 57 länder och nu byggs alltså den första i Sverige.

- Vi har sett tillväxten av IMAX i Europa och dess popularitet och vi tror nu att tiden är rätt att göra IMAX en viktig del i vår satsning på biografupplevelsen, säger Jan Bernhardsson, President och CEO i Nordic Cinema Group där SF Bio är en del av företaget.

- IMAX kommer att bli en helt ny attraktion på vårt nya flaggskepp Filmstaden Scandinavia, där de stora filmerna också kommer att få premiär. Vi ser fram emot detta samarbete och kommer också att titta på fler etableringar i Skandinavien.

Filmstaden Scandinavia kommer att bestå av:

- 11 salonger anpassade till en stor publik med norra Europas största dukar och stort fokus på en storslagen biografupplevelse. Denna anläggning kommer att bli en av Sveriges största biografer med bl a Nordens största filmduk och över 1 800 fåtöljer. Den största salongen kommer alltså att byggas som en IMAX-biograf med ca 500 fåtöljer.

- En lyxbiograf med fyra VIP-salonger byggs i en separat del med exklusiv restaurang och bar med möjlighet att äta och dricka i anslutning till filmen. Denna biograf kommer att ha ca 160 exklusiva fåtöljer.

| 15 maj 2014 15:30 |