Serie

Skribent

Alexander Svensson

3 december 2023 | 09:30

Sex nya namn ansluter till "House of the Dragon"

Som om det inte fanns tillräckligt många karaktärer att hålla ordning på redan...
I samband med den sprillans nya trailern för säsong två av fantasyeposet “House of the Dragon” passade HBO också på att bekräfta sex nya skådespelare för serien, och karaktärerna de ska spela. Det rör sig om alltifrån lorder till soldater, vissa med mer bekanta efternamn än andra.
 
Vi kan börja med det mest bekanta efternamnet av dem alla: vi kommer äntligen att få återse familjen Stark! Rollen som unge lord Cregan Stark görs av skådisen Tom Taylor (“The Dark Tower”). De som har bra minne kommer kanske ihåg att lord Cregan var en av de adelsmän som drottning Rhaenyra avsåg alliera sig med i slutet av säsong 1. Hur det går med det lär vi upptäcka i säsong 2.
 
Tom Taylor i rollen som Jake Chambers i "The Dark Tower" från 2017.
 
Jamie Kenna (“Coronation Street”) gör rollen som Alfred Broome, en erfaren riddare som tjänar drottning Rhaenyra på Dragonstone.
 
Vincent Regan, i somras aktuell som amiral Garp i Netflix-succén “One Piece” ansluter sig också till “House of the Dragon”. Han spelar Rickard Thorne, en av de riddare i kungsvakten som ställer sig på kung Aegons sida i konflikten.
 
Vincent Regan som Garp i "One Piece". I "House of the Dragon" spelar han ser Rickard Thorne.
 
Kieran Bew (“Warrior”) och Tom Bennett (“After Life”) kommer att spela Hugh och Ulf respektive, två lågättade män som dras in i den konflikt som sätter Westeros i brand.
 
Clinton Liberty (“Normal People”) spelar Addam av Hull, en ung oäkting som även han får en roll att spela i konflikten. HBO meddelade tidigare i år att Addams bror Alyn också kommer att dyka upp i säsong 2, spelad av Abubakar Salim (“Raised By Wolves”).
 
Kieran Bew i actionserien "Warrior". Nästa år får vi se honom som Hugh i "House of the Dragon".
 
De sex nya skådespelarna ansluter sig till de tidigare bekräftade nykomlingarna Freddie Fox (spelar Gwayne Hightower), Gayle Rankin (spelar Alys Rivers), Simon Russell Beale (spelar Simon Strong) och ovan nämnda Abubakar Salim. Vilka av dem som överlever, vilka vi kommer heja på, och vilka vi kommer hata får vi se när den nya säsongen har premiär under sommaren 2024.
 
| 3 december 2023 09:30 |