Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

5 juli 2023 | 20:00

Netflix bekräftar: populära serien tar slut efter fyra säsonger

Alla lektioner tar eventuellt slut. “Sex Education” får en fjärde och sista säsong i höst.
I september rullar fjärde och sista säsongen av “Sex Education” igång på Netflix, något som streamingjätten avslöjar med en ny trailer.
 
I teasern återförenas vi med Otis Milburn (Asa Butterfield) som avslöjar för en grupp förskräckta college-studenter att “tänka på sex känns väldigt vanligt eftersom allt jag kan har jag lärt mig av min mamma.”
 
 
Det är ingen större överraskning att man väljer att avrunda serien då flertalet av huvudrollsinnehavarna offentligt gått ut med att de inte tänker återvända för en eventuellt femte säsong. Emma Mackey som spelar Maeve Wiley berättade för RadioTimes att hon redan “sagt hejdå till Maeve” och att hennes karaktär kommer ha en mindre roll i säsong 4.
 
Ncuti Gatwa som tillsammans med Mackey härnäst syns i Greta Gerwigs adaption av “Barbie” kommer ta över huvudrollen i “Doctor Who” och har därmed spelat in sista scener för “Sex Education”. Som om det inte vore nog har Simone Ashley, Patricia Allison, Tanya Reynolds och Rakhee Thakrar valt att inte återvända till sina roller i fjärde säsongen.
 
Hur jobbigt än det må vara med slutet på ens favoritserie finns det ingen anledning att vara orolig eftersom karaktärerna kommer få den tid och avsked de förtjänar, enligt seriens skapare Laurie Nunn. De flesta av karaktärerna kommer starta säsong 4 på Cavendish Sixth Form College istället för Moordale.
 
Gänget som återvänder för en sista säsong utöver Butterfield, Gatwa och Mackey inkluderar Gillian Anderson, Aimee-Lou Wood, Connor Swindells, Mimi Keene, Kedar Williams-Stirlling, George Robinson, Dua Saleh, Chinenye Ezeudu, Alistair Patrie, Jim Howick, Samantha Spiro samt Daniel Ings.
 
Den sista säsongen släpps 21 september.
| 5 juli 2023 20:00 |