Film

Skribent

Erika Jarhed

6 mars 2023 | 17:00

Apples "Severance" tog hem två tunga priser på årets WGA Awards

Även filmerna "Everything Everywhere All at Once" och "Women Talking" kammade hem några av galans tyngsta priser.
Hollywoods stora prissäsong börjar närma sig sitt slut, och kommer att avslutas med pompa och ståt nästa vecka i och med den 95:e Oscarsgalan. Men i natt hölls ytterligare en gala - Writers Guild of America Award (WGA Awards), som prisar årets manusförfattare inom film- och tv-världen.
 
Apples serie "Severance", som bland annat är regisserad av Ben Stiller, tog hem några av galans tyngsta priser - både bästa dramaserie och bästa nya serie. Serien fick för övrigt full pott av MovieZines recensent vid dess premiär förra våren.
 
Filmen "Everything Everywhere All at Once", som är årets stora favorit inför årets Oscarsgala, kammade hem priset för bästa originalmanus, och "Women Talking" som både har regisserats och skrivits av Sarah Polley vann priset för bästa manus efter förlaga.
 
Apples serie "Severance".
 

Fler vinnare på WGA Awards

 
Priset för bästa komediserie gick till "The Bear" av Christopher Storer som fick sin premiär på Hulu i somras, och som för övrigt finns nu att streama på Disney+ för oss svenskar.
 
Serien "The White Lotus" kammade hem priset för bästa miniserie, vars andra säsong släpptes i vintras på HBO och bästa manus till dokumentär gick till "Moonage Daydream", som handlar om världsstjärnan David Bowie, som har regisserats och skrivits av Brett Morgen.
| 6 mars 2023 17:00 |