Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2023 | 16:30

Seth Rogens känga till filmkritiker: "Era sågningar sårar folk"

Skådespelaren berättar hur negativa recensioner kan vara "förödande".
Skådespelaren och komikern Seth Rogen har ett och annat att säga till filmkritiker. Och det är att skådisar är känsliga själar som tar illa vid sig av kritik. (Han kanske borde tänka om vilken bransch han ger sig in i?)
 
I en ny podcast-intervju får Rogen reflektera över karriärens baksida, prata om sin självtvivel och hur svårt det kan vara att tackla sågningar:
 
- Jag har kommit till en punkt i karriären där inte många kan skälla på mig. Men ändå kan New York Times publicera en hel artikel och säga att jag suger på mitt jobb. Men jag försöker att inte hindra det från att göra de filmer jag själv skulle vilja se.
 
Sågningar sårar folk, hälsar Rogen, som vill att kritikerna ska tänka efter lite mera.
 
- Om filmkritiker bara visste hur mycket det sårar folk som har skapat det de skriver om… De borde tänka om hur de skriver. Det kan vara förödande. Jag känner folk som aldrig har återhämtat sig efter åratal, årtionden av sågningar. Det känns väldigt personligt, säger Rogen.
 
- Det är förkrossande när man gång på gång får höra att ens personliga uttryck är dåligt, och det är något som folk bär med sig hela sina liv. Jag fattar varför. Det fucking suger.
 
Rogen har genom åren skrivit manus till filmer som "Supersugen" och "Sausage Party", och agerat i vitt skilda projekt som "Bad Neighbours" och Spielbergs "The Fabelmans". Han är närmast aktuell som producent och initiativtagare bakom nya "Teenage Mutant Ninja Turtles", på bio i sommar.
| 8 mars 2023 16:30 |