Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 september 2020 | 12:00

September blir årets bästa tv-månad hittills - allt du behöver veta

Hösten är officiellt här, och rivstartar med en av årets bästa tv-månader. Här är sammanställningen som hjälper dig att hålla koll på det viktigaste.
Efter en sommar praktiskt taget utan bio och med bara ett fåtal större tv-serier igång så har det slutligen blivit dags att välkomna hösten. I vanlig ordning så står september redo att leverera underhållning på högsta nivå, när kvällsmörkret och soffhänget blir en del av vardagen igen.
 
Här på MovieZine har vi redan lyft fram drygt 20 internationella tv-premiärer att hålla koll på under hösten, varav drygt hälften hör till september. Där sci-fi-serierna "The Boys", "Raised by Wolves" och "The Mandalorian" utan tvekan är några av de allra mest efterlängtade. 
 
Sharon Stone och Brandon Flynn i "Ratched".
 
Hos Netflix kommer vi bland andra att få ta del av "Young Wallander", "Ratched" - som handlar om den ikoniska sjuksyrran Mildred Ratched från "Gökboet" samt rymdserien "Away" med Hilary Swank.
 
Bland septembers svenska premiärer finner vi bland annat den andra säsongen Josephine Bornebuschs "Älska mig" hos Viaplay samt SVT:s "White Wall" och "Måste gitt - serien". Igår lyfte vi fram totalt tio helt nya svenska serier som är värda en chans under hösten, där både "White Wall" och "Måste gitt - serien" fanns med.
 

Kommer "Raised by Wolves" till Sverige?

 
 
Vi har tidigare även rapporterat om att det varit oklart om vi faktiskt kommer att få ta del av "Raised by Wolves" här i Sverige, på grund av att serien kommer från den nya distributören HBO Max (som inte ska förväxlas med vanliga HBO vars serier automatiskt landar hos HBO Nordic).
 
Det finns fortfarande inget officiellt svenskt premiärdatum, men det är åtminstone klart att vi kommer att få ta del av serien här - via TNT Sverige. Tv-kanalen finns tillgänglig via de flesta tv-leverantörers kanalpaket, därefter lär det dröja upp till ett halvår efter att serien har visats färdigt där - innan "Raised by Wolves" slutligen landar hos HBO Nordic.
 

Disney+ lanseras den 15 september

 
 
Efter nästan ett års väntan får vi äntligen ta del av streamingtjänsten Disney+ här i Sverige. Förra höstens stora Star Wars-snackis "The Mandalorian" görs i och med det tillgänglig här för första gången. Men lanseringen gör det givetvis även möjligt att ta del av i stort sett hela Disneys gigantiska utbud av filmer, serier och kortfilmer från tidigare. 
 
 

Premiärdatum att hålla koll på i september:

 
Svenska SVT-serien "White Wall" släpps i slutet på månaden.
 
1 september:
"Schitt's Creek" (alla säsonger, C More)
 
3 september:
"Raised by Wolves" (HBO Max/TNT Sverige) - okänt svenskt datum
"Young Wallander" (Netflix)
 
4 september:
"Måste gitt - serien" (SVT)
"The Boys" (Amazon Prime)
 
 
13 september:
"Älska mig" (Viaplay)
 
14 september:
"Bröllop, begravning och dop" (C More)
"Sommaren 85" (SVT) 
 
15 september:
"The Mandalorian" (Disney+)
"The Third Day" (HBO Nordic)
"We Are Who We Are" (HBO Nordic)
 
 
18 september:
"Ratched" (Netflix)
 
20 september:
"White Wall" (SVT)
 
25 september:
"Utopia" (Amazon Prime) 
 
 
28 september: 
"Fargo" (HBO Nordic)
"Utredningen" (SVT)
 

Läs också: Den ultimata guiden till de bästa nya tv-serierna under hösten 2020

 
Vilka av tv-serierna med premiär under september ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 1 september 2020 12:00 |