Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 augusti 2020 | 23:05

Trailer: Missar vi storsatsningen "Raised by Wolves" här i Sverige?

Den påkostade sci-fi-serien från Ridley Scott och HBO Max saknar fortfarande svensk distribution, en knapp vecka innan den efterlängtade premiären.
Den första trailern inför Ridley Scotts ("Alien", "The Martian", "Gladiator", "Blade Runner") sci-fi-serie "Raised by Wolves" blev en av sommarens mest sedda tv-trailers här på MovieZine. Det finns uppenbarligen ett stort intresse kring HBO Max påkostade sci-fi-serie, med Scott ombord som regissör för de två första avsnitten, som kommer att öppna tv-hösten i mitten på nästa vecka i USA. 
 
Den nya trailern visar upp ännu mer av den spännande sci-fi-världen som tv-tittare kommer att få följa under hösten, där androider försöker uppfostra ett gäng ungar till att bli bättre än sina tidigare generationer. Samtidigt som människorna, spelade av bland andra Travis Fimmel ("Vikings") och svenske Matias Varela (som syns i trailern 1 min 45 sek in i trailern), försöker att stoppa androiderna från att slutföra sitt experiment - och "rädda" barnen.
 
 
Kruxet för oss svenskar är däremot att den nya serien inte är ett "HBO Original" vilket hade gjort att den automatiskt dök upp hos HBO Nordic. Utan "Raised by Wolves" är en originalserie från WarnerMedias nya amerikanska streamingtjänst HBO Max - vilket betyder att serien kan dyka upp hos vilken svensk streamingtjänst som helst, eller rättare sagt hos den som är villig att betala mest.
 
Förutsatt att HBO Max inte tänker hålla på serien helt och hållet, som Disney+ valde att göra med "The Mandalorian" ifjol. Det ryktas nämligen om att WarnerMedia planerar att följa Apple, Amazon, Disney och Netflix ut på den globala marknaden - vilket kan göra det fördelaktigt att hålla kvar vid rättigheterna. Hittills har HBO Max däremot låtit oss svenskar ta del av deras "Love Life" via C More och "Doom Patrol" genom HBO Nordic... så det finns fortfarande hopp.
 
Nästa torsdag släpps det första Ridley Scott-regisserade avsnittet av "Raised by Wolves" i USA, nu återstår det att se om en svensk distributör hinner lägga vantarna på serien innan dess - för att erbjuda svenska tittare ett lagligt alternativ.
 

Läs också: HBO Max har nu lanserats i USA - vad betyder det för oss i Sverige?

 
Är du sugen på att ge "Raised by Wolves" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 24 augusti 2020 23:05 |