Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2018 | 22:15

Semestern blir en mardröm i ”The Strangers: Prey at Night”

Skrik, våld och oönskade gäster i den nya trailern till vårens skräckthriller.
Thrillern ”The Strangers” från 2008, där Liv Tyler och Scott Speedman råkade ut för obehagliga besökare, vill jag minnas som en av det årets mest skrämmande och lyckade skräckfilmer. Det dröjde tio år men snart kommer en fristående uppföljare, där en ny familj möter på samma maskerade galningar.
 
Kolla in den officiella trailern som just har släppts:
 
 
Huvudrollerna spelas av Christina Hendricks (”Mad Men”) och Martin Henderson (”The Ring”). Regissören Johannes Roberts gjorde senast den rätt spännande hajrysaren ”47 Meters Down”. Han berättade i en intervju i somras hur mycket han älskade originalfilmen av Bryan Bertino, och vilka andra filmskapare som påverkat honom:
 
- Jag älskade föregångaren. Det är en otrolig film, och den här passar in i samma universum med samma ton. Den har ett emotionellt hjärta, precis som den första, och en retro-känsla, många referenser... Jag tar alltid med min John Carpenter för det är vad jag har växt upp med, men jag går också tillbaka lite till 70-talets filmer, från "Don't Look Now" till Spielbergs "Duellen", kanske "Christine".
 
Amerikanska biopremiären för ”The Strangers: Prey at Night” väntar i början av mars.
| 5 januari 2018 22:15 |