Serie

Skribent

Alexander Svensson

26 maj 2024 | 19:00

"Seinfeld"-stjärna hotade att lämna serien - "var vansinnigt arg"

En tidernas främsta sitcomserier förlorade nästan en huvudrollsinnehavare i säsong 3.
Seinfeld” är en av historiens mest framgångsrika sitcoms. Serien följer som bekant en fiktiv version av Jerry Seinfeld (spelad av den verklige Jerry) och hans tre polare George, Elaine och Kramer. Serien gick i nio säsonger, men en av seriens huvudrollsinnehavare hotade att hoppa av redan i säsong 3.
 
Michael Richards, som spelade Kramer, berättar i en ny memoar att Jason Alexander, som spelade George, var nära på att lämna serien efter att ha läst manuset för avsnittet “The Pen” i säsong 3. Varken George eller Kramer var med i avsnittet, och Alexander var upprörd över att ha blivit utesluten. Page Six har citerat ur Richards bok:
 
Jason Alexander som George Costanza i "Seinfeld".
 
“Jason hotar att lämna efter att han fick veta att han inte heller är med i avsnittet. Han är vansinnigt arg.”
 
“Jason började jobba på serien med mest självförtroende av oss allihopa. Han hade vunnit en Tony Award på scen i New York, ingen liten bedrift, och fram tills vi läste “The Pen” hade han antagit att “Seinfeld” var en buddy-serie, med honom och Jerry i huvudrollerna.”
 
Michael Richards som Kramer i "Seinfeld".
 
Jason Alexander har själv berättat om händelsen tidigare. Som tur var bestämde han sig dock för att vara kvar, och fick vara med i samtliga av seriens avsnitt från och med “The Pen”. Utöver “Seinfeld” har han bland annat synts till i “Young Sheldon”, “The Marvelous Mrs. Maisel” och “Pretty Woman”.
 
Michael Richards karriär efter “Seinfeld” tog stopp efter att han skrek rasistiska skällsord mot en häcklare under en stand-up-föreställning 2006. Även det behandlar han i sin memoar “Entrances and Exits”, som släpps den 3 juni.
| 26 maj 2024 19:00 |