Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juli 2022 | 15:30

Sega vill göra fler filmer och tv-serier baserade på sina spel

Efter framgångarna med "Sonic the Hedgehog"-filmerna vill spelföretaget Sega filmatisera fler av sina spelserier, som "Persona"-serien.
Efter den stora succén som de två "Sonic the Hedgehog"-filmerna av Paramount Pictures har blivit ("Sonic the Hedgehog 2" drog in över 401 miljoner dollar och är den mest inkomstbringande spelfilmen någonsin), är det inte så konstigt att Sega hoppas kunna dra in mer pengar på andra varumärken.
 
Nu avslöjar nämligen det japanska spelföretaget Sega, som ligger bakom just "Sonic the Hedgehog", att de siktar på att göra fler filmer eller tv-serier baserade på sina spelserier.
 
Ett mer konkret förslag är den populära rollspelsserien "Persona" av studion Atlus, som de hoppas kunna locka till en streamingtjänst eller liknande. Det säger Sega till sajten IGN.
 
0cbe4f339fda9e0ea5980e827eb80339
 
 
Atlus grundades 1986 och är mest kända för just "Persona"-serien, som ofta fokuserar på gymnasieelever som måste samarbeta för att besegra onda krafter som hotar världen. Till sin hjälp har de så kallade personas, övernaturliga manifestationer av deras inre väsen. Det senaste spelet i serien, "Persona 5", är ett av de mest älskade spelen i genren.
 
- Atlus världar är fulla med dramatik, banbrytande stil och övertygande karaktärer. Berättelser som de från "Persona"-serien resonerar verkligen hos våra fans och vi ser en möjlighet att utöka universumet, säger Toru Nakaharaon till IGN, en av producenterna bakom Sonic-filmerna och Segas chef för underhållning.
 
Det finns än så länge inga konkreta detaljer om projektet. Med tanke på hur pass populär "Persona"-serien är lär det nog inte vara något problem att hitta ett produktionsbolag eller en streamingstjänst som är sugen. 
 
 
Att göra film eller tv baserat på spel har blivit oerhört populärt den senaste tiden, med framgångsrika produktioner som "Sonic the Hedgehog"-filmerna, "Uncharted", tv-serien "Arcane" (baserad på "League of Legends") och kommande filmatiseringar som "Borderlands" och "The Last of Us".
 
Har du aldrig spelat "Persona"-serien kommer snart nya versioner av spelen "Persona 3: Portable", "Persona 4: Golden" och "Persona 5: Royal" till Nintendo Switch, Playstation, Xbox och PC.
 
Vilka spelserier av Sega skulle du vilja se filmatiserade? Vad tycker du om "Persona"-serien?
 
| 1 juli 2022 15:30 |